Recepty
-
Fašírky a klobásky
30.10.2011 | čítané: 7568 krát | Celý článok...Sezóna nakladania kapusty je tu. Kým sa však táto poživeň nakladá, človek aj vyhladne a iba rumom sa nezasýti. Tu je preto jednoduchý recept, my zajedáme pri tejto činnosti fašírky. Alebo ako sa vraví u svokrovcov - šnicľe. Mnohým (vrátane mňa) však šnicľa evokuje šniceľ, teda rezeň, preto ostávam pri tradičnom pomenovaní fašírka. A pripájam i pečenú klobásku...
-
Bábovka zo špagiet
23.10.2011 | čítané: 6487 krát | Celý článok...Tento recept prvý raz vyniesol na svetlo sveta Petr Novotný, ktorý ho má odkiaľsi z Pelhřimova. V jemne modifikovanej som ho vyskúšal i doma a tu je výsledok.
-
Múčnik Deň a noc
16.10.2011 | čítané: 10767 krát | Celý článok...Koláče ja veľmi nemusím, a už vôbec nie piecť, ale keď sa vydaria, tak si rád dám. Hlavne aby v nich neboli orechy, alebo veľa vyšľahaných bielok, s tým mám ako alergik problém. S nasledujúcim receptom Múčnik Deň a noc od Dariny Dugasovej problém nemám.
-
Dvojfarebná pudingová pochúťka
9.10.2011 | čítané: 5407 krát | Celý článok...Ideálny dezert, ktorého recept mám od Dariny Dugasovej. Pre zmenu, niečo sladké po dobrom jedle a pekné na pohľad...
-
Utopence
2.10.2011 | čítané: 12515 krát | Celý článok...Utopence. Alebo po slovensky utopenci. "Hospodská" klasika, osvedčený recept, ktorý možno robiť na viacero spôsobov, i keď veľmi podobných. Tu je i s dobrými radami...
-
Postdovolenkové kurča
25.9.2011 | čítané: 4981 krát | Celý článok...Niekedy vznikajú výborné recepty z "ničoho". Stačí dôkladne prevetrať chladničku a mrazák. Tak vzniklo po dovolenke aj toto kura.
-
Zeleninová polievka
18.9.2011 | čítané: 7506 krát | Celý článok...Uvariť jednoduchú polievku je jednoduché, ale nie každý to zvláda. Tak teda tu je jeden recept na zeleninovú polievku.
-
Grilované baklažány
11.9.2011 | čítané: 7142 krát | Celý článok...Jednoduchý, osvedčený, letný i jesenný recept, pri ktorom sa nedá nič pokaziť a hlavnú rolu v ňom hrá baklažán.
-
Vyprážané muchotrávky
4.9.2011 | čítané: 8602 krát | Celý článok...Muchotrávky majú povesť húb, ktoré sa dajú jesť len raz. Výnimkou je muchotrávka ružovkastá (alias "ružovka", "rúžovka", česky "masák", latinsky anamita rubescens). Jej výhodou je, že rastie všade (tiež ju každý nezbiera), dá sa rozpoznať (skúškou správnosti je pošúchanie, po ktorom ostane na hube ružová farba) a skvelá chuť. Tak ako vyprážané bedle patria medzi top jedlá, aké poznám, sa dajú spracovať aj ružovky, ktoré sú navyše ešte jemnejšie a lahodnejšie.
-
Tekvicový prívarok
28.8.2011 | čítané: 11241 krát | Celý článok...Keďže je práve tekvicová sezóna, tu je jeden osvedčený klasický recept na tekvicový prívarok.