Recepty
-
Grilované baklažány
11.9.2011 | čítané: 6040 krát | Celý článok...Jednoduchý, osvedčený, letný i jesenný recept, pri ktorom sa nedá nič pokaziť a hlavnú rolu v ňom hrá baklažán.
-
Vyprážané muchotrávky
4.9.2011 | čítané: 7419 krát | Celý článok...Muchotrávky majú povesť húb, ktoré sa dajú jesť len raz. Výnimkou je muchotrávka ružovkastá (alias "ružovka", "rúžovka", česky "masák", latinsky anamita rubescens). Jej výhodou je, že rastie všade (tiež ju každý nezbiera), dá sa rozpoznať (skúškou správnosti je pošúchanie, po ktorom ostane na hube ružová farba) a skvelá chuť. Tak ako vyprážané bedle patria medzi top jedlá, aké poznám, sa dajú spracovať aj ružovky, ktoré sú navyše ešte jemnejšie a lahodnejšie.
-
Tekvicový prívarok
28.8.2011 | čítané: 9463 krát | Celý článok...Keďže je práve tekvicová sezóna, tu je jeden osvedčený klasický recept na tekvicový prívarok.
-
Tekvicové placky
31.7.2011 | čítané: 7458 krát | Celý článok...Niečo úplne jednoduché, chutné a vhodné práve na toto odobie... Tekvicové placky.
-
Špíz v alobale
26.6.2011 | čítané: 6346 krát | Celý článok...Sezóna opekačiek je tu, preto jeden recept na takýto špíz. Je od prešovského exprimátora Milana Benča.
-
Whisky Cream
19.6.2011 | čítané: 5121 krát | Celý článok...Geniálny recept na domáci "Bailey´s", ktorý spopularizoval Petr Novotný a my sme ho doma už dvakrát vyskúšali. Fakt mimoriadne chutné.
-
Karí po japonsky
12.6.2011 | čítané: 4041 krát | Celý článok...Ešte jeden recept z krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorý pripravila Keiko Haneda, šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko).
-
Olympijské špízy
5.6.2011 | čítané: 8255 krát | Celý článok...Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.
-
Soba
29.5.2011 | čítané: 5105 krát | Celý článok...Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".
-
Vegetariánska držková
22.5.2011 | čítané: 5713 krát | Celý článok...Tento recept na falošnú držkovú polievku, ktorej namiesto hovädzích držiek domunujú hlivy, mám od známeho vegetariána Ivana Benka.