Recepty
-
Placky zo zemiakovej kaše s parmezánom
17.4.2015 | čítané: 5080 krát | Celý článok...Toto je vyslovene recept z kategórie „z núdze cnosť“. Pôstny recept vznikol náhodne, systémom čo dom dal, keď sa nám doma zvýšila zemiaková kaša. Výsledok stál za to.
-
Jahňacina s pórom a kyslou kapustou
20.3.2015 | čítané: 7305 krát | Celý článok...A je tu sezóna na mladú jahňacinku, z ktorej sa dajú pripraviť parádne kulinárske dobroty. Toto je jedna z nich.
-
Bačov gril
20.2.2015 | čítané: 5471 krát | Celý článok...Ďalší recept z archívu, tentoraz je to Bačov gril dvojice šikovných kuchárok, ktoré túto špecialitu pripravili na Gril párty v roku 2004.
-
Losos na pomaranči
23.1.2015 | čítané: 5153 krát | Celý článok...Jeden luxusný recept z rubriky Varí pre vás, ktorú sme pred rokmi mali v korzárskej prílohe Šariš (Východ). Losos na pomaranči. Gurmánska lahôdka, môžem potvrdiť.
-
Šošovicový šalát
5.12.2014 | čítané: 5730 krát | Celý článok...Jednoduchý recept na mimoriadne chutný šalát zo šošovice.
-
Kapusta nakladaná do skla
7.11.2014 | čítané: 26053 krát | Celý článok...Recept na nakladanú kapustu láme na tejto stránke rekordy návštevnosti. Inšpiroval aj kamaráta Toníka Langa, ktorý dodal tento recept na kapustu nakladanú priamo do skiel.
-
Penne s podpinkami
17.10.2014 | čítané: 7441 krát | Celý článok...Podpinky, teda podpňovky sú chutné sezónne huby, ktorých býva v lesoch dosť. Penne sú (talianske) cestoviny - rúrky. Tak ich teda dajme dokopy.
-
Brokolica so syrom
26.9.2014 | čítané: 5533 krát | Celý článok...Recept mojej manželky Stanky, ktorý svojho času vyšiel v Korzári, v rubrike „Z redakčnej kuchyne“. Brokolica so syrom.
-
Vyprážané bedle
12.9.2014 | čítané: 9514 krát | Celý článok...Klasika klasík tohto obdobia, kedy je bedlí v lesoch a najmä na lúkach naozaj dosť. Najlepšie jedlá bývajú najjednoduchšie a vyprážané skrátka milujem.
-
Plávky na grile či panvici
22.8.2014 | čítané: 8400 krát | Celý článok...Mimoriadne jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Základom sú huby – mladé, zdravé holubinky, alias plávky.