frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/920/bedminton-napinavy_presovsky_ackovy_turnaj.html

Bedminton: Napínavý prešovský áčkový turnaj

Posledné „áčko“ pred oblastnými a slovenskými majstrovstvami bolo silne obsadené, súťažilo vyše šesťdesiat detí z celého Slovenska. Turnaj Grand prix A v kategórii U11 sa v Prešove konal 1. 2. 2014.

O turnaji som písal pre Korzár (tu je výňatok):
Tri zlaté medaily vybojoval na turnaji Grand Prix A v kategórie U11 bedmintonista Boris Karpják z tímu PBA Prešov. Vo finále sa stretol so svojím tradičným rivalom Jakubom Gálikom z M-Šport Trenčín. V dramatickom i divácky pútavom finále tretíkrát za sebou zvíťazil, no znovu to bola dlhá trojsetová bitka.

Jakub Gálik so Simeonom Suchým nestačili na Borisa Karpjáka, ktorý spolu s Petrom Huppertom z košickej Lokomotívy vybojoval zlato. Tretie pridal v mixe s klubovou spoluhráčkou Júliou Chmurovičovou.

J. Chmurovičová získala na domácej pôde takisto tri medaily, keď zvíťazila aj v dvojhre a vo štvorhre spolu s Alenou Cmorejovou zo Širokého došla do finále. V ňom podľahli dvojici Zina Hlavačková (Partizánske) - Natália Tomčová (Košice).

Celý článok:
http://presov.korzar.sme.sk/c/7093399/bedminton-karpjak-triumfoval-po-drame.html

Výsledky:
http://www.bedminton.sk/portal/documents/vysledky/c11a0102.xls

Miškovi znovu nevyšiel mix, keď so Sofiou Dirgovou podľahli v prvom kole duu Baďura Čejková. Dvojhra mu však išla. Prvé kolo vynechal ako nasadený hráč(12.), v druhom zdolal Patrika Andráša, v treťom bol nad jeho sily Gabriel Parobek (6.), ale nebol to zlý zápas. Cenné bolo, že Miško bojoval do konca, pričom prvý set bol tesný. Po športovej výhre sa radoval súper, Miško obsadil 9. -16. miesto na silne obsadenom „áčku“.

Víťaznú zostavu štvorhry Frank - Štefanko tréner ponechal po dvoch béčkach i na áčku a oplatilo sa. V prvom kole prešli, tesne, nad duom Tomáš Hunčík - Lukáš Kudláč, v ďalšom narazili na favoritov Gálik - Suchý a poriadne ich potrápili. Do polovice zápasu to bol vyrovnaný boj, potom sa druhý nasadený pár vzchopil a zápas nepustil hru, hoci sa bojovalo do konca. Do druhého kola to dotiahla aj dvojica Samov (Miščík, Sabol). Hráčov PBA Prešov zastavili až tretí nasadení Turek - Baďura, ale aj toto bol vyrovnaný zápas. Čiže celkovo sme s týmto turnajom spokojní...

 
11.2.2014 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4949 krát