Pôvod receptu na tento koláč veľmi jednoduchý, ale chutný koláč pochádza z obyčajného letáku jedného z obchodných reťazcov. Jablčný koláč stojí za to...
Potrebujeme:
Polohrubá múka (3 hrnčeky), kryštálový cukor (2 hrnčeky), mlieko (1 hrnček), olej (1/2 hr.), jablká (6 ks), vanilínový cukor, práčok do pečiva, vajce, škoricu, maslo/tuk na vymastenie plechu, čokoláda na varenie.
Postup:
Múku a cukor dôkladne zmiešame v mise mliekom, olejom, nahrubo nastrúhanými (a vyžmýkanými) jablkami, vajíčkom, práškom do pečiva a mletou škoricou. Urobené cesto uložíme na vymastený plech posypaný múkou, zarovnáme povrch a dáme piecť do rúry. Vyhrejeme ju na 180 - 200 st. a pečieme pol hodinu. Keď je hotový polejeme ho rozpustenou čokoládou na varenie, resp. urobeným balením čokoládovej polevy.