Práve som dopiekol domáceho králika, tak sa o tento jednoduchý, ale chutný recept podelím.
Pečený králik
Suroviny:
1 králik (zajac)
kúsok slaniny
5 strúčikov cesnaku
2 cibule
Olej (slnečnicový, olejový)
Soľ
Korenie (provensálske, čierne korenie, tymián, drvená rasca, bobkový list...)
Jablko
Baklažán
Postup:
Na pekáč dáme olej a cibuľu na kolieska a prešpikovaného a nakoreneného králika. Prešpikujeme slaninou a cesnakom (do narezaných častí), potrieme olejom so soľou a korením (podľa uvedeného) k tomu som pridal do pekáča jedno jabĺčko, neskôr (počas pečenia) nakrájaný baklažán a dáme do rúry piecť.
Pečieme pomaly, aby mäso zmäklo, na 180 - 200 stupňoch. Čas od času podlejeme troškou vody a polievame mäso výpekom. Takto som ho piekol asi dve a pol hodiny, na koniec (mäso už bolo mäkké) som prepol na gril, zvýšil teplotu a dal ešte na 15 minút dôjsť.
Podávame so zemiakovou kašou.