frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/745/novinka_nesmrtelni_k_filmu_immortalitas.html

Novinka Nesmrteľní k filmu Immortalitas

V nedeľu 12. 02. 2012 mala v relácii Topstar v televízii Joj premiéru nová pieseň a jej videoklip - Nesmrteľní, ktorú ako titulnú skladbu k filmu Immortalitas nahrala skupina Desmod na môj text. Mám z toho radosť, aj z celkového výsledku a tvrdého vyzdenia pesničky. Haluzou (pre mňa) je tlačová správa, ktorá už stihla obletieť médiá...

Keďže tlačové správy, v ktorých sa vyskytuje moja osoba sa veru nezjavujú každý deň, dovolil som si ju použiť aj pre môj homepage web.

Desmod natočil tvrdú skladbu k filmu Immortalitas

Už o tri týždne sa do našich kín dostane prvý slovenský film v 3D formáte Immortalitas režiséra Erika Bošnáka. Film je už hotový a do poslednej chvíle sa nevedelo, kto zhudobní titulnú pesničku. Napokon skladbu napísali hudobníci z Desmodu na text Michala Franka. Volá sa Nesmrteľní.

„Veľmi sa nám páčilo, že je to science fiction. Mal som pocit, že film bude mať silný príbeh a tiež chceme Immortalitas podporiť už len kvôli tomu, že sa niekto do toho pustil, navyše v tak mladom veku a s tak nízkym rozpočtom, “ povedal na margo spolupráce Mário „Kuly“ Kollár. Skôr ako pesnička vznikol samotný text. „Poznal som len príbeh, ktorý bol sám o sebe inšpiratívny. Film som nevidel. Chcem si ho vychutnať až na veľkom plátne, “ spomína na písanie textu Michal Frank.

Desmod pri skladaní nových pesničiek postupuje ako väčšina slovenských skupín. Najprv vzniká hudba a spevová linka. Až potom príde na rad text. „Tu bol text prvý, ale nenechal som chalanov do neho nahliadnuť. Rišo Synčák spravil gitarový riff a ostatní sa pridali. Ja som zas počul hotovú skladbu a na ňu som vymyslel spev. Text je dobrý a zmenil som len pár slov, aby správne zapadol do hudby, “ popisuje Kuly prácu v štúdiu. Ako hosťa si zavolali gitaristu a vokalista z kapely The Paranoid Romana Birkuša, ktorý svojim metalovým hlasom podfarbil refrén.

Skladba Nesmrteľní je naozaj tvrdá a môže mnohých fanúšikov Desmodu zaskočiť. „Z písania tejto pesničky sme sa veľmi tešili. Povedali sme si, že sa takáto tvrdá hudba k Erikovmu filmu hodí. Cítiť to už z traileru, “ dodáva spevák. Pesnička Nesmrteľní je pre Desmod experiment a jasné odbočenie od štýlu, ktorý u nich poznajú desaťtisíce fanúšikov na Slovensku a v Čechách. Pre muzikantov to však nie je nepreskúmané územie. Do rádií boli nasadzované hlavne balady z jednotlivých albumov. Na nich sa však nachádzajú aj tvrdšie skladby. „Chceme si vyskúšať, ako ľudia zareagujú na túto pesničku. Na koncertoch si fanúšikovia pýtajú aj naše tvrdšie veci. Určite niečo z toho zahráme aj na letných festivaloch, “ hovorí líder Desmodu.

Premiéra skladby a videoklipu bude už túto nedeľu na TV JOJ v relácii TOPSTAR.

Immortalitas:

Počas druhej svetovej vojny ADAM zapredáva svoju dušu Diablovi. Chce len zachrániť milovanú rodinu. Oboje stráca a stáva sa proti svojej vôli nesmrteľným. Je rok 2025 a svet sa mení.
Adam putuje po katastrofami zmietanej planéte. V krajine bez ľudí postupne sám prestáva byť človekom. Večnosť si kráti pomstou, loví démonov a posiela ich naspať do pekiel. Zjavenia Archanjela Gabriela privádzajú Adama na správnu cestu. Gabriel prezrádza, že Diabla možno poraziť jedine získaním bájnych elementov života. Adam počas hľadania elementov naráža na posledných žijúcich ľudí. Veria v obnovu života na Zemi. Vďaka ich nádeji získava Adam silu dokončiť Gabrielov plán.
Pôvodný slovenský mysteriózny thriller je celovečerným debutom študentov VŠMU v réžii Erika Bošnáka.

(redakcie informoval Edo Kopček, PR manažér filmu Immortalitas)

Foto: archív

tu nájdete video z natáčania videoklipu:
http://www.youtube.com/watch?v=UOtnckz3sS4

tu trailer k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=ylWhWcNwiuI

a tu všeličo o filme: http://www.frenky.sk/clanok/743/novy_film_erika_bosnaka-immortalitas.html

 
12.2.2012 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 5762 krát