frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/740/koleno_a_la_knedlo-vepro---.html

Koleno á la knedlo-vepřo...

S údeným kolenom sa dajú robiť zázraky. Toto však nie je žiadny zázrak, skôr taký obyčajný recept na jednoduché jedlo, čo som robil naposledy...

Recept je vskutku jednoduchý. Koleno uvaríme, cca 2 hodiny, kým nezmäkne. Nemusí úplne odpadávať o kosti (vtedy je najlepšie), lebo sa ešte bude piecť (a z vývaru sa spraví polievka).

Dáme ho na vymastený plech (jenské sklo), kde už je nakrájaná cibuľa a cesnak. Potrieme korením, ja som v pive a troche oleja rozrobil korenie (dával som tuším gyros) a dáme piecť zhruba na pol hodinu - zakryté. Potom môžeme na chvíľu odkryť a prepnúť na gril a to je všetko.

Podávame s knedľou a kapustou, v tomto prípade som zvolil červenú.

 
29.1.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4711 krát