Začala grilovacia sezóna, preto ponúkam jeden takýto jednoduchý recept. Na špízy. Je od niekdajšieho olymijského strieborného medailistu, hádzanára a prodekana fakulty športu PU Vincenta Lafka.
Potrebujeme: 400 g bravčového pliecka alebo stehna, 1 pár klobásy, 2 cibule, 2 paradajky, 2 papriky, 20 dag slaniny, 3 zemiaky, zelenú cibuľku, olej (masť), korenie podľa chuti a odvahy
Postup: Na ihlice napichujeme približne rovnako veľké kúsky okoreneného mäsa, cibule, klobásky, paradajky, papriky, zemiaky a slaninu. Podstatné je, aby sa tieto ingrediencie rôzne striedali a neopakovali sa vedľa seba. Takto vzájomne obohatia svoju chuť. Naskladané ihlice poukladáme na vymastený pekáč, na vrch poukladáme narezané hrebene slaninky a nakrájanú zelenú cibuľku. Okoreníme, prekryjeme alobalom a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na cca 45 minút.