frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/647/soba.html

Soba

Jeden z receptov od zosnulého majstra - kuchára Petra Uličného. Túto japonskú polievku varili (viď foto) v Prešove priamo japonské kuchárky na čele so šéfkuchárkou Keiko Haneda, ktorá prezradila, že "slovenská kuchyňa je podobná japonskej".

Tempura Soba (Osoba) - Japonská polievka

Potrebujeme: široké rezance, silný vývar, sójovú omáčku, kuracie mäso, vajíčko na tvrdo, bambusový výhonok (nie je nutný), pór, zelený petržlen, huby (Judášovo ucho), vyprážanú krevetu, alebo rybu.

Postup: Pripravíme silný vývar z uvedených ingrediencií, podobne ako pri varení kuracej polievky. Vyprážaná kreveta (ryba) sa vkladá priamo do hotovej polievky, môžeme ju posypať nadrobno nakrájaným pórom.

Perličky od P. Uličného: „Jedlá majú skôr polievkového rázu. Napríklad sú priamo v nich vyprážané ryby. Najprv sa zjedia s paličkami tie, potom sa klasicky vypije polievka.“ Japonská kuchyňa má viacero chodov. Niekedy až desať.

 
29.5.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 5895 krát