frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/635/20_rokov_strechy-vylet_na_moravu.html

20 rokov Strechy: Výlet na Moravu

Dnes (6. 5. 2011) vystúpi skupina Strecha prvýkrát v Prahe. Bude hosťom kapely Divná párty, ktorá v klube Xt3 na Žižkove pokrstí cédečko Rock is tot. V Divnej párty hrá ex-strecháč Hrici a dlhoročný kamoš Zelo. Český koncert je dobrým dôvodom na fotografické pripomenutie si iného koncertu Strechy za riekou Moravou.

Strecha sa predstavila na festivale Mysh + Mash párty v Bojkoviciach na Morave, ktorý sa konal v júni 1994. Bola to špičková akcia, skvelí ľudia, dnes je to, mimochodom, veľký festival.

Fotografoval Štěpán Stejskal, známy fotograf čs. punku, náš kamarát a "taťka".

Geniálna je najmä fotka s rozmazaným Maťom... Na jednej z fotiek je kamoš z T. D. O. Barón von Kundofón (ten dlhovlasý so španielkou).

Ešte ku Divnej párty. So Strechou si zahrala aj v Prešove - pozrite si (foto)reportáž:
http://www.frenky.sk/clanok/517/divna_party_plus-_strecha-_adnoise_v_bizarre.html

Správa z tlače:
„Až z dalekého Slovenska přijeli chalani zo Strechy. Hráli punkovou klasiku od pistolí a taky svoje kousky v podobném duchu. Za zmínku stojí také hlasová podobnost zpěváka s Johnem Lydonem (alias Rottenem - pozn. aut.).“
Mysch + Masch, č. 7, 1994

Perlička pre skalných:
„Slováci jsou nejlepší - Čechy Čechům.“reakcia jedného nazi punkera na vystúpenie Strechy; okrem toho dodal, že sú to hajzli, poblili mi spacák, ale hrají dobře

URL: http://www.projects.ori.sk/strecha/
http://bandzone.cz/strecha
http://www.facebook.com/pages/Strecha/86757014987

 
6.5.2011 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 8388 krát