Recept na bravčové stehno v paradajkovej omáčke, ľahký, chutný, lacný...
Potrebujeme: bravčové stehno (do 1 kg), 1 cibuľu, soľ, červená paprika
Na omáčku: mlieko (cca 2 dcl), hladká múka, 1 paradajkový pretlak, sladká smotana
Postup: Na panvici zahrejeme olej s nakrájanou cibuľou a dáme do nej plátky mäsa okorenené červenou paprikou a soľou. Opečieme z oboch strán a necháme podusiť. Mäso pustí šťavu, ešte ho podlejeme a dusíme, kým nezmäkne.
Omáčku pripravíme tak, že vyberieme mäso a do výpeku dáme zmiešané mlieko, hladkú múku a paradajkový pretlak. Za stáleho miešania necháme prevrieť, pridáme sladkú smotanu a keď to znovu prevrie, odstavíme a do omáčky vložíme urobené mäso. Podávame s knedľou.