frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/561/puttanella_nera.html

Puttanella nera

Tento recept vznikol ako parafráza klasických toskánskych cestovín, ku ktorej ma inšpiroval kolega Peter Munka. Dajú sa robiť s rôznymi druhmi cestovín. Kľúčové sú čierne olivy (zelené sú v tomto recepte pre vizuálny efekt).

Puttanella nera
Puttanella nera
Potrebujeme: čierne cestoviny (so sépiovým atramentom), čierne olivy (100 g), zelené olivy (100 g), kapari (50 - 100 g), 3 čili papričky (resp. možno použiť aj koreniny - chilli, kayenské, resp. habanero), konzerva sterilizovaných paradajok (bez šupky), olivový olej, 4 strúčky cesnaku, tvrdý syr.

[B][
Postup:][B] Dáme variť cestoviny „al dente“ (teda „pod zub“, nechať dôjsť v zovretej vode, aby sa nerozvarili). Na panvicu dáme olivový olej, ridáme na plátky nakrájaný cesnak, miešame. Po chvíli pridáme na panvicu aj paradajky a čili papričky (plus korenie). Ich množstvo závisí od toho, ako pikantné chcete jedlo mať. Dodáme olivy a kapary, môžeme priliať aj trochu šťavy z nich (opatrne s ňou, je slaná), pomiešame a necháme podusiť. Po cca 10 minútach odstavíme, premiešame s cestovinou a podávame. Môžeme ich posypať nastrúhaným syrom.

 
5.12.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 5303 krát