frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/521/znouzectnost_-_fotoreportaz_ii-.html

Znouzectnost - fotoreportáž II.

Plzenská hudobná legenda Znouzectnost (ZNC) sa na pódiách pohybuje už vyše 20 rokov. V piatok si ju mohli vychutnať fanúšikovia v Košiciach.

Do košického Collosea sa Znouzectnost vrátila po roku. Zaujímavé je, že predtým hrala v metropole východu naposledy v roku 1994.

Kapela prišla v základnej trojici a predstavila novinky z albumu Heavy Model aneb Srdce pro Anubise, ako aj prierez starších vecí (zastúpené neboli akurát albumy Kapitán Mlíko a Písně instantního štěstí). Nechýbali najväčšie pecky Krysař ("Bylo nebylo...") a Hoří ("To jsme my - hasiči..."), pri ktorých sa rozvášnilo publikum, ktoré napokon klub slušne zaplnilo, hoci najprv sa zdalo, že ľudí veľa nebude.

Prednosťou ZNC je aj neopakovateľný situačný humor na pódiu. Basák Golda a gitarista Déma reagovali na hlášky z publika a predvádzali svojský slovný pingpong. "Znouze" sa za tie roky prakticky nezmenila. Skupina je zohraná, suverénna a dokáže bez problémov improvizovať a podľa potreby a želaní ľudí meniť svoj repertoár. ZNC patrí k perlám českej klubovej scény a vítaným hosťom tamojších letných festivalov. Na Slovensku sa tohto roku predstaví ešte v Martine, na letnom Underground Feste.

Predkapelou Znouzectnosti boli Bardejovčania Liquid Error. Kapela trochu z iného súdka, ale veľký prísľub do budúcnosti. Golda zo ZNC ju prirovnal k Siouxsie & The Banshees. Zjavne vďaka charizmatickej speváčke.

(marec 2009)

Foto: Frenky

Linky:

Pred koncertom spravil s Goldom zo ZMC kolega z Košického večera Tomáš Lemešáni tento rozhovor: http://korzar.sme.sk/c/4399587/v-kosiciach-sa-predstavila-ceska-kapela-znouzecnost-ktora-pred-rokom-1989-patrila-k-tym-problemovym.html

ZNC v Košiciach pred rokom: http://www.frenky.sk/?c=12&id=486

ZNC v Prešove: http://www.frenky.sk/?c=12&id=303

ZNC v Přerove: http://www.frenky.sk/?c=12&id=303

Megarozhovor so ZNC: http://www.frenky.sk/?c=12&id=305

Starší rozhovor (1994): http://www.frenky.sk/?c=12&id=100

Recenzie: http://www.frenky.sk/?c=12&id=222 a http://www.frenky.sk/?c=12&id=399

Web ZNC: http://www.znc.cz

 
5.5.2009 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 20674 krát