frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/499/slovensko_hladalo_talenty_v_presove.html

Slovensko hľadalo talenty v Prešove

Tanečníci, speváci, ale aj grgajúci chlapec, cirkusový artista, florbalista, futbalista, magnetický chlapec, tanečník capoeiry, dievča s kruhmi či žena hovoriaca odzadu. To bola len časť zhruba zo stovky záujemcov, ktorí sa prišli uchádzať o možnosť účinkovania v markizáckej šou Slovensko má talent.

PREŠOV. Prvý verejný kasting novej šou sa konal v prešovskom CineMaxe. „Kastingy sú doplnkom ku skautingu, ktorý prebieha od februára. Teda v tomto momente máme už vyše 300 čísel. Toto je doplnok pre tých, na ktorých naši skauti nenatrafili, aby tiež dostali šancu sa ukázať,“ povedala Korzáru šéfka projektu Gabriela Drobová.

V šou bude všetko možné

Diváci novej šou sa podľa Drobovej môžu tešiť na netradičné čísla. Medzi nimi aj také, aké sa do komerčnej televízie nedostávajú, napríklad balet, operný spev, kúzelníci, rozprávači... „Teda to, čo doteraz chýbalo a ľudia sú na to zvedaví,“ podotkla šéfka projektu.

Chce zarobiť na byt

Na prešovský kasting prišli rôzne talenty. Napríklad Stanislav Dužda. Tento nezamestnaný, vyučený maliar z Ostrovian (okres Sabinov), ktorý vyrastal v detskom domove, zaspieval ľudovku Za hájičkom. Takým štýlom, že by ho vybrali aj do Hviezdnej roty SuperStar. „A mi poviete či som vyhral?,“ opýtal sa poroty a dodal: „Myslím, že by ma mohol niekto vybrať, žeby som mal na byt.“

Jeho láskou je cirkus

Šéfproducentku a režiséra Petra Ňunéza zaujal artista Jindřich Reichert (19) z českého Nymburku. „Moja najväčšia láska je cirkus. Venujem sa mu od 16 rokov,“ zdôraznil tento študent obchodnej akadémie, ktorý trávi s cirkusákmi prázdniny. Triky s futbalovou loptou zas predviedol Prešovčan Adrián Mihálik (10), donedávna hrajúci za zrušený klub Ozex Solivar.

Tancovali chlapci i dievčatá

Prišli aj tanečné skupiny. Z Gelnice dorazili (a postúpili) break-danceový mladíci, ktorým nerobí problém točiť sa na hlave. Zaujali aj dievčatá z Košíc, z tanečnej skupiny Uno Teens. Predviedli choreografiu Lara Croft, ktorú zatancovali na chodbe. Na kinosálu ich bolo priveľa - sedemnásť.

(august 08)

Foto: Frenky

Iné markizácke šou-kastingy v Prešove:

FC 3skáč: http://www.frenky.sk/?c=12&id=354

10 pre Hollywood: http://www.frenky.sk/?c=12&id=346

-

Update

Patrik radšej grgá ako sa učí

NEVŠEDNÝM TALENTOM OHÚRIL SLOVENSKO

Volá sa Patrik Leško, je z Prešova, má 9 rokov a celé Slovensko ho pozná ako grgajúceho chlapca. S týmto číslom sa úspešne predstavil v televíznej šou Slovensko má talent.

PREŠOV. Patrik je tretiakom na Základnej škole Sibírska v Prešove. Na túto školu chodia aj jeho dve staršie sestry - Dominika (11) a Blanka (10). Obe tvrdia, že grgať nevedia. A ako sa k tomuto „hobby“ dostal Patrik?

Pre mamu to bol šok

„Len tak som si to skúšal a už som to vedel. Nikde som to nevidel,“ vraví o vlastnej metóde grgania, ktorej základom je špeciálny nádych. „Zdá sa mi to smiešne. Ako to vyslovuje,“ pridáva sa sestra Dominika. Na prešovský kasting ho vytiahla sestra Blanka. „Dohodli sme sa deň predtým. Doma sme to nepovedali, lebo by nás nepustili,“ priznáva. Ďalej to malo rýchly spád. Produkcia ho vybrala. „Zavolali mamine a povedali, že príde k nám Markíza. Ona vôbec netušila, o čo ide. Bola veľmi prekvapená,“ hovorí Patrik, ktorý veril, že postúpi, ale nemyslí si, že ho čaká celkové víťazstvo v šou Slovensko má talent.

Má talent aj na šport

Na čo má ešte Patrik talent, okrem grgania? „Na učenie určite nie,“ bleskovo reaguje Blanka. No obe sestry dodávajú, že je dobrý vo futbale. Potvrdzuje to aj triedna učiteľka III.A Jana Kozelová: „Je zdatný v telesnej. Na školskej olympiáde prvý vo futbale a tretí v behu.“ Inak mu to v škole síce páli, ale... „Je zábudlivý. Keby sa viac posnažil, bolo by to lepšie,“ hovorí triedna. Má pravdu. „Už mám štyri päťky,“ 'pochválil' sa tretiak.

Triedny zabávač

Patrik je triednym zabávačom. V škole najčastejšie baví spolužiakov tým, že vygrgáva ich mená. Poznámku za grganie v škole ešte nedostal, ale tvrdí, že poslušný žiak veru nie je. Najradšej má čítanie a telesnú výchovu, najneradšej matematiku a slovenčinu. Z porotcov sa mu najviac pozdáva Adela, lebo „nedáva veľa ixiek“. A z ostatných talentov sa mu najviac páčila „tá malá, čo hrala na harmonike“.

Foto: Frenky

(október 2008)

 
28.8.2008 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 19133 krát