Jednoduchý, za pár minút, spraví sa samo...
Pečeň s grilovanou zeleninou
Tento recept som urobil trochu inak, než bol pôvodný recept. Bolo to nechtiac, ale bolo to výborné.
Ingrediencie:
Kuracia pečeň (balenie 500 g), údená slanina (cca 150 g), 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, zelenina: 1 baklažán, 1 kapia, 1 paprika, 1 cuketa, 1 jarná cibuľka (alebo iná kombinácia podľa ľubovôle, ale ponechal by som aspoň mladý baklažán, cuketku a papriku červenú), olej, soľ, čierne korenie, petržlen sušený, môže byť aj červená paprika
Postup:
Na oleji spražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, k tomu pridáme nakrájanú slaninku a nakránané kuracie pečienky. Najprv na prudšom ohni, pomiešame, aby sa osmahli z každej strany, potom môžeme na menšom ohni.
Soľ pochopiteľne nedávame, aby pečienka nestrvdla (niekde som síce čítal, že je to mýtus, ale riskovať to nebudem).
V tom čase už v rúre grilujeme (gril, 200 stupňov) zeleninu, na oleji a môžeme ju osoliť a okoreniť. Dáme tam aj pretlačený cesnak (ten môžeme dať aj k pečienke).
Keď už sa zdá byť po niekoľkých minútach pečeň hotová, teda presnejšie, že už nie je surová, primiešame ju do so všetkým na pekáč do tej zeleniny a grilujeme ešte 15 minút (griloval som 20),
To je celé, veľmi jednoduché.
Podávame s dresingom (buď z tatárskej omáčky, z bieleho jogurtu a horčice, z kyslej smotany a kečupu, akákoľvek kombinácia, ktorá vám vyhovuje).
Prílohou môže byť ryža, tarhoňa, zemiaková kaša, chlieb či pečivo, alebo aj nič, zeleniny je tam dosť.
My sme k tomu tiež mali šalát so zeleninou a bielym slaným balkánskym syrom (feta).
Dobrú chuť!
Iná zaujímavá verzia: https://www.frenky.sk/clanok/1320/rizoto_s_pecienkou_a_cviklovymi_cipsami.html