frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1386/podpnovky-rychle_jedlo_za_50_centov.html

Podpňovky: Rýchle jedlo za 50 centov

Čerstvé podpinky spracované za chvíľočku.

Rýchla hubová bezvaječná praženica z podpňoviek
Rýchla hubová bezvaječná praženica z podpňoviek
Našli ste podpinky? Teda oficiálne podpňovky, zvané aj michalky či václavky. Je ich všade plno, sú jedlé a chutné. Doniesli ste si ich domov?

A nechcete praženicu? (Ak chcete, do tohto receptu pridajte vajcia, zamiešanie a vybavené).

Tak tu je rýchly recept („čo dom dal“), ktorý môžete, pochopiteľne, rôzne modifikovať. Aj tak, aby bol vhodný pre vegánov, alebo pre tých, čo majú radšej pikantnejšie jedlá.

Podobný vege recept je aj tu: https://www.frenky.sk/clanok/852/hubova_prazenica__bez_vajec_a_hub.html

Takto som odfotil a zapísal tento „situačný“ recept.

A tento pokrm vás nevyjde ani na 50 centov za porciu. Možno za celú panvicu.

Navaríte toho toľko, koľko chcete, podľa množstva húb. Z tých ďalších si pripravte trebárs výbornú polievku.
Podobnú ako je táto: https://www.frenky.sk/clanok/596/jednoducha_hubova_polievka

Potrebujeme:

podpňovky – podpinky, cibuľu, trochu masla, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, kečup, smotana

Postup:

Na panvici na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájané podpinky, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať. Dusíme, kým nebudú huby mäkké, do 20 minút.
Pridáme kečup a kyslú smotanu.

Jasné, že namiesto kečupu môže ísť pretlak či lúpaná paradajka, čili omáčka a podobne. Smotana môže ísť aj obyčajná, príp. šľahačková, takisto môže byť sójová (a ak namiesto masla dáme rastlinný olej, je to vegan free).

 
26.9.2021 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 3666 krát