Recept, ktorý mi poslala mama.
Cviklové palacinky s bryndzou
Cvikla je jednoducho poklad v kuchyni - vhodná na sladko i na slano, do polievky, ako príloha i ako hlavné jedlo.
Cviklové palacinky s bryndzou sú toho dôkazom.
Ingrediencie: Na 4 palacinky potrebujeme: 100g varenej cvikly (2 ks), 1vajce, 175 ml mlieka, 1/2 šálky múky, štipku soli, 75g bryndze 100g kyslej smotany (alebo 1 dcl šľahačkovej) jarnú cibuľku, pór alebo kôpor (ten sa hodí viac... podľa sezóny).
Postup:
1. Uvarenú cviklu nastrúhame na jemno, pridáme vajce s mliekom a ponorným mixérom premiešame na jemno. Pridáme múku, soľ a vymiešame tekuté palacinkové cesto.
2. V panvici na troške oleja pečieme palacinky z každej strany cca 3 min. , kým palacinka nezhnedne.
3. V miske rozmiešame bryndzu s kyslou alebo šľahačkovou smotanou, kým nevznikne jemný krém. Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, alebo jarnú cibuľku, pór alebo aj pažítku.
Dobrú chuť.