Vylepšený recept na skutočnú kulinársku dobrotu.
Utopence - utopenci
Tento recept mám od susedov a kamarátov Patrika a Betky. Ich utopence boli vždy fantastické. Ja som ho z objektívnych príčin jemne modifikoval (viď koniec receptu), ale bolo to výborné.
Dobrú chuť
Potrebujeme:
2 kg špekačiek
1 kg žltej cibule
šampiňóny v náleve
feferóny v náleve
horčica obyčajná
korenie biele, červená paprika štipľavá
Nálev:
liter octu
liter vody
4 PL deko
12 guľôčok nového korenia
12 bobkových listov
celé čierne korenie
mletý zázvor, tymián
Postup:
Špekáčky olúpe a pozdĺžne nakrojíme
Do „jazvy“ votrieme zmes horčice, bieleho korenia a červenej papriky a vložíme kolieska cibule.
Dno 4-litorvého pohára vystelieme nakrájanou cibuľou, na to dáme vrstvu špekáčikov, pomedzi pridávame šampiňóny a feferóny, znovu vrstvu cibule...
Opakujeme až pod povrch a priebežne zalievame vychladnutým nálevom, ktorý sme predtým uvarili pol hodiny z uvedených ingrediencií.
Moje vylepšenie:
Ako alergik na horčicu som jej použil výraz menej (trochu som ale nechal) a nahradil som ju guľášovou pastou (červená, papriková), ktorá tomu dala zaujímavú chuť. Osobne dávam trošku menej bobkového listu.