frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1194/biliard-otvorenie_sezony_v_presove.html

Biliard: Otvorenie sezóny v Prešove

V herni BK PKO Prešov na Centrume bol nabitý biliardový víkend.

V prvú februárovú sobotu zorganizoval Biliardový klub PKO Prešov 1. kolo nového ročníka Východoslovenského biliardového pohára Stonel.

Tak vlani pozostáva táto séria z deviatich bodovaných turnajov v troch východoslovenských biliardových kluboch.
Sú nimi BK PKO Prešov, BiliArt Moldava a BK14 LucasArt Kurima. Do Kurimy sa presťahoval z inej obce Bardejovského okrese, Kľušova. V Kľušove vznikol predchodca Východoslovenského biliardového pohára, a to Kľušovský pohár Prešovských novín.

Na otváracom prešovskom turnaji sa zúčastnili hráči z Prešova, Košíc, Bardejova, Moldavy. Hrala sa hra č. 8 v štyroch skupinách systémom každý s každým, na štyri víťazné hry. Do finálovej osmičky postúpili prví dvaja z každej skupiny.

Po odohraní všetkých zápasov bolo poradie hráčov:
1. Zdenko Zavadinka (BK PKO Prešov)
2. Peter Baran (BK PKO Prešov)
3. Zoltán Lukács (BiliArt Moldava) a 3. Štefan Hudák (BK PKO Prešov).

Na ďalší deň sa konal na rovnakom mieste otvárací turnaj slovenského juniorského pohára Junior Cup (U23).

Poznačila ho nižšia účasť hráčov, no nechýbali medzi nimi mladí borci z Humenného či zo Zlatých Moraviec. Hrala sa „deviatka“ systémom každý s každým.

Víťaz získal úvodnú tohoročnú trofej o chĺpok. Pri rovnosti bodov a dokonca horšieho pomeru frejmov rozhodol vzájomný zápas s druhým v poradí, ktorý skončil vyhral v pomere 6:5.

Po odohraní všetkých vzájomných zápasov bolo poradie hráčov: 1. Filip Malaník (BK14 LucasArt Kurima), 2. Michal Frank (Horses Prešov, túto sezónu hosťujúci v BK PKO Prešov ), 3. miesta Michal Šoltis a Martin Oriňák (obaja Horses Prešov).

Foto: Michal Frank a Peter Baran

 
13.2.2019 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 4868 krát