Úplne jednoduchý recept na cestoviny s exotickou príchuťou, ktorá nám z taniera pripomenie more a leto.
Potrebujeme:
cestoviny tagliatelle, plody mora (zmrazené krevety, slávky, chobotničky apod.), cibuľu, pór, 4 strúčiky cesnaku, olej, soľ, oregano, čierne korenie
Postup:
Cestoviny spravíme al dente, podľa návodu. Na oleji (mohol by byť štýlovo olivový, ale slnečnicový poslúži rovnako a naozaj neprekáža) opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kolieska nakrájaný pór. Chvíľu necháme na silnom ohni potom naň pridáme mrazenú zmes morských príšer. Necháme päť minút naplno, prikryté, ale za občasného miešania. Pridáme soľ a čierne korenie, môžeme aj iné (napr. oregano), podľa chuti. Potom ich ďalších päť minút dusíme na miernom ohni. Ochutnáme (príšerku), mali by byť hotové, ak nie, ešte chvíľočku podusíme. Pridáme cestoviny, premiešame a môžeme jesť. Také je to jednoduché.