Starší recept, ktorý sa objavil pred rokmi v rubrike Varí pre vás... a neskôr som ho zopakoval aj doma. Kurča trochu inak.
Recept pochádza o šéfkuchárky dnes už neexistujúcej prešovskej reštaurácie Kelt Pub Hanky Sopkovičovej. Murphy's Chicken.
Potrebujeme:
kuracie prsia 150 g
šunka 40 g
biele korenie 1 g
maslo 30 g
sladká smotana 1 dl
acidofilné mlieko 1 dl
soľ 1 g
Príprava:
Kuracie prsia jemne naklepeme a z oboch strán opečieme na rozpálenom masle. Vyberieme z panvice a vo výpeku opražíme šunku. Šunku vyberieme na tanier a prikryjeme, aby nevychladla. Do panvice pridáme sladkú smotanu, acidofilné mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Mäso vrátime naspäť do panvice a ešte krátko podusíme. Na tanier vyberieme kuracie prsia, prekryjeme ich plátkom opečenej šunky a prelejeme smotanovou omáčkou. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť.
Osvedčená rada:
Ak jedlo náhodou presolíme, podáme ako predjedlo slanečky so slanými tyčinkami a slaným syrom.