frenky.sk

https://frenky.sk/clanok/1026/jahnacina_s_porom_a_kyslou_kapustou.html

Jahňacina s pórom a kyslou kapustou

A je tu sezóna na mladú jahňacinku, z ktorej sa dajú pripraviť parádne kulinárske dobroty. Toto je jedna z nich.

Jahňacina s pórom a kyslou kapustou
Jahňacina s pórom a kyslou kapustou
Potrebujeme:
Mäso z jahňaťa, 1 pór, 3-4 cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, soľ, korenie (dali sme domáci bobkový list, saturejku, čubricu, čierne korenie, červenú papriku, korenie gyros, možností je však viacero), vývar z jahňaciny, kyslú kapustu, knedľu.

Postup:
Z mladého jahňaťa oberieme mäso, dôkladne z neho odstránime loj a odblaníme ho. Je to trochu piplačka, ale výsledok za to stojí.

Mäso dáme do pácu, pridáme soľ, korenie, olej, cibuľu, cesnak a pór a necháme odležať aj dva dni. Môžeme ju marinovať v akejkoľvek nastrúhanej koreňovej zelenine, ale my sme dali toto. Potom dáme mäso na pekáč do rúry. Najprv pečieme na 250 stupňoch asi pol hodinu, potom pekáč prikryje, rúru stíšime na 180 - 200 stupňov a pomaly dusíme asi tak 2 hodinky. Podlievame ho pripraveným vývarom z jahňaciny, najlepšie z rebier. Poznáme to podľa mäsa, že je také, aké má byť. Chutné a priam sa rozplýva na jazyku.

Ďalšej si v panvici na oleji podusíme kyslú kapustu, ochutíme ju a tiež trochu podlejeme vývarom. Ako príloha sa k tomuto jedlu hodí knedľa.

Recept vyšiel v prílohe Prešovských novín FoTelka.

 
20.3.2015 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7008 krát