dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Adam Ďurica – prešovské korene a letný hit

Hitom leta 2014 je v slovenskom éteri pieseň Neľutujem, ktorú spieva Adam Ďurica. V Prešove a okolí k nej natočil úspešný klip, so šarišskou metropolou však má spoločné viac.

S Adamom sme sa stretli v deň nahrávania klipu, o čom vznikol článok pre Korzár (viď nižšie, resp. tu: http://presov.korzar.sme.sk/c/7231566/adam-durica-ma-korene-v-presove-je-odtial-jeho-otec.html)

Klip, v ktorom si zahral aj Kuťan z http://www.epresov.com a ďalšie známe tváre sa rýchlo ujal – tu je o tom viac: http://www.hux.sk/nase-clanky/hudba/item/43158-adam-durica-ovladol-eter-aj-itunes

Oficiálny videoklip je tu: https://www.youtube.com/watch?v=_G6Lvq1XcJc

Viac o pesničke: http://www.hux.sk/nase-clanky/hudba/item/39096-adam-durica-zlozil-pesnicku-priatelke

Starší rozhovor s Adamom: http://frenky.sk/clanok/513/andy_a_adam_durica_-_kazdy_vlastnou_cestou.html

...a stretli sme sa i tu: http://www.frenky.sk/clanok/810/nika_karch-krst-time_party.html

No a tu už je ten spomínaný, z Korzára:

Spevák Adam Ďurica má nový singel Neľutujem, ktorý rotuje slovenskými rádiami. Pre miesto nahrávania videoklipu zvolil Prešov a okolie. K metropole Šariša má vrúcny vzťah, pochádza odtiaľ jeho otec.

Po mesiaci je druhou najhranejšou domácou skladbou v slovenskom rozhlasovom éteri pesnička Neľutujem.

Spieva ju Adam Ďurica a čoskoro dostane tento song aj vizuálnu podobu. Postaral sa o ňu Prešovčan Jaroslav „Jaris“ Valko.

„Rozhodli sme sa pre spoluprácu s Jarisom. On tu pozná vhodné lokality, má to vymyslené. Preto to celé spravíme tu, “ povedal nám Adam Ďurica krátko pred nakrúcaním videoklipu.

Točil sa na korbe nákladného auta, ktoré jeho aktérov odviezlo aj k Ružínu. Adam v tejto veci nechal Jarisovi voľnú ruku: „Je to v jeho réžii. Povedali sme mu, čo by sme v klipe chceli mať. Samozrejme, s Jarisom sa nedá robiť tak, že mu povieš, čo tam má byť, ale musíš mu nechať priestor. Ten od nás dostal. Povedal mi svoju predstavu, s ktorou som sa stotožnil.“

Jaris: Je to happy

S nakrúcaním je už Jaris hotový, momentálne dokončuje strih a do dvoch týždňov bude hotové video na svete.

„Je to veselé, usmiate, také happy, “ zasmial sa režisér J. Valko a dodal, že „skladba je o láske, tak sme ju tam znázornili, dali sme tam mladých i starších, rôzne páry, akoby sme nasnímali ich fotografie, “ naznačil autor videa.

Ako vníma túto skladbu jej autor a interpret? „Pesnička je o živote. No aj o smrti, o láske, o radosti, o všetkom. Je to aj pohľad späť, k unikátnym chvíľam, ktoré som zažil s najbližšími ľuďmi a takisto je to vyznanie pre moju priateľku. Tak som to chcel, aj Vladovi Krauszovi, ktorý písal text, som povedal, že chcem, aby to bolo také krásne vyznanie, “ opísal Adam svižnú novinku.

Hudobný nápad dodal textárovi so základnou informáciou, ktorou bolo, že „neľutujem ani jedinú chvíľu s tebou“. Od toho sa odvíjali ďalšie slová.

Dueto so Smatanovou

Singel Neľutujem nie je jediným aktuálnym hitom, v ktorom počuť Ďuricov hlas. Na dueto ho vyzvala Zuzana Smatanová. Napísala pieseň Miesta, do ktorej si vraj nikoho iného nevedela predstaviť: „Ona to tak prezentuje, aj mne to tak povedala, že má pesničku, ktorú by som mal naspievať s ňou. Volala mi, či by som to chcel. Jasné, páči sa mi to a teší ma, že si na mňa spomenula.“

Spevák žije v Hlohovci, ale s metropolou Šariša je úzko spätý. Nielen preto, že v nej točil klip. „Mám tu rodinu, otec pochádza z Prešova. Žijú tu babka a dedko, ako decko som tu chodil, “ prezradil hudobník, ktorý v minulosti absolvoval spoločné šnúry s prešovskými interpretmi ako Komajota, Peha či IMT Smile.

Preto sa nebráni zaradeniu k silnej prešovskej muzikantskej enkláve: „My sme síce nikdy nebývali na východe, ale mám to tu rád, lebo som sem chodil. Naši sa zoznámili v Nitre na vysokej škole, tam sa aj usadili, ale chodil som tu na prázdniny k babke. Poznám to tu. A poznám aj veľa muzikantov z Prešova, mám s nimi dobré vzťahy.“

Foto: Matúš Lošonský

 
17.7.2014 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 5926 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS