dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bedminton: Prešovčanom to napokon vyšlo...

Najprv to vyzeralo na čierny deň. Miško vyletel v prvom kole dvojhry i mixu. Napokon predsa len bola radosť...

Reč je o bedmintonovom turnaji, ktorý sa konal 30. 11. 2013 v Trenčíne.

Článok o ňom priniesol Prešovský večerník i Korzár:
http://presov.korzar.sme.sk/c/7027081/mali-presovski-bedmintonisti-si-doviezli-vsetky-kovy.html

Prečítať si ho môžete aj tu:

Najmladší registrovaní hráči (kategória U11) bedmintonového tímu PBA Prešov žali úspechy na „áčkovom“ turnaji v Trenčíne.

Celoslovenský turnaj Grand prix „A“ sa v sobotu konal v Trenčíne. Úsmev na tvári mali po ňom malí športovci z Prešovskej bedmintonovej akadémie. Formu potvrdili nasadené jednotky Boris Karpják a Júlia Chmurovičová.

Dominovali v dvojhrách, hoci Boris sa v súboji so svojím rivalom Jakubom Gálikom (Trenčín) vo finále znovu potrápil a ani Júlia to nemala proti Zine Hlavačkovej (Partizánske) ľahké. Ďalšie zlato získali Prešovčania v mixe, kde si vo finále hladko poradili práve so spomínanou dvojicou Gálik - Hlavačková.

Boris Karpják si doviezol tretie zlato po výhre v štvorhre, keď spolu s Košičanom Petrom Huppertom zdolal duo Jakub Gálik - Simeon Suchý. Júlia Chmurovičová si vybojovala striebro, spolu s Alexandrou Bajusovou z PBA Prešov, pre ktorú to bola premiérová medaila z turnajového „áčka“. Dievčatá nestačili len na nasadené jednotky Zinu Hlavačková a Natáliu Tomčovú.

Premiérové medaily z turnaja Grand prix „A“ v kategórii do 11 rokov získala z Prešovčanov z Prešovčanov vo štvorhre aj dvojica Samuel Miščík - Michal Frank (bronz), ako aj Sofia Anna Dirgová (bronz), ktorej sa to podarilo dokonca v singlovej kategórii. Nestratili sa ani ďalší hráči PBA Ester Stašková a Martin Štefanko, či Alena Cmorejová zo Širokého. Napriek kvalitným výkonom a vyhraným zápasom však zatiaľ na medaily nedočiahli. Tréner Marián Dirga však nemoholbyť nespokojný, celok PBA Prešov bol spomedzi tímov na tomto celoslovenskom turnaji najúspešnejší.

Výsledky: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=962365A8-4B30-4495-B195-24018C3D8D1E

 
12.12.2013 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 5171 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS