dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Kotlík open 2013

Rôzne druhy guľášov a ďalších „eintopf“ dobrôt rozvoniavali už zďaleka na akcii Kotlík open 2013. Tu je (foto)reportáž.

Viac ako dve desiatky tímov súťažili vo varení rôznych jedál z kotlíkov. O víťazstvá však nešlo. Výťažok z predaja navarených pokrmov putoval na charitatívne účely.

Tretí raz sa v areáli letného kúpaliska na prešovskom Sídlisku III uskutočnila akcia Kotlík open. Rôzne druhy guľášov a ďalších „eintopf“ dobrôt rozvoniavali už zďaleka. Návštevníci si po zakúpení misky mohli vybrať porciu z ktoréhokoľvek kotlíka.

Jednotlivé tímy sa však pretekali v originalite. „Varíme ukrajinský boršč, ktorý máme otestovaný, chuťovo zladený. Sú v ňom štyri druhy mäsa - hovädzie, bravčové, srnčia divina a údené rebrá, “ uviedol Marel Masaryk z tímu Kotlikári z officu.

Špeciálny guláš vojenského vyslúžilca pripravili bývalí vojaci. Predseda prešovského klubu Zväzu vojakov SR Marián Palai prezradil, že do kotlíka dali nevšedné ingrediencie: „Špeciálne koreniny, ktoré si sami miešame, dubáky, prísady ako polcentimetrové výrastky z jedle...“ Podľa jeho slov sa počas služby v Čechách zoznámili so zásadou každého dobrého guľášu: koľko mäsa, toľko cibule.

Z iného súdka, či skôr kotlíka, bola nevšedná zeleninová polievka podľa piatich elementov. „Ingrediencie sa pridávajú postupne tak, aby sa navzájom podporovali, “ vysvetlila Monika Kašová. Päť elementov tvorí zem, drevo, kov, oheň a voda.

Hlavnú cenu získala klasika. Rodinný guľáš družstva Chutná trojka (Renáta a Soňa Tokárové, Iveta Malinovská). „Tajomstvom úspechu bolo, že sme ho neprekorenili, “ podotkla R. Tokárová. Ocenených jedál však bolo viac.

Vedno s kulinárskou súťažou sa konal aj turnaj v plážovom volejbale. „Máme ťažkú skupinu, sú v nej aj ligoví volejbalisti, ale chceme postúpiť. Podstatné však je si zašportovať, “ povedal Prešovčan Peter Dugas z tímu Lepejo. Podujatie lemoval program s modernými gymnastkami, či speváčkami Zdenkou Juhošovou a Michaellou. Organizátori mali dôvod na úsmev. „Máme posun leta a v tomto akcii sa konajú viaceré ďalšie akcie, preto sme radi, že máme bohatú účasť, “ zhrnul ich pocity Patrik Tomič.

Plná verzia reportáže:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6838110/vona-z-kotlikov-sa-tiahla-presovskym-kupaliskom.html

Minulý rok:
http://www.frenky.sk/clanok/788/fotoreportaz-kotlik_open_2012.html

Prvý ročník:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6040813/z-kotlika-nemusi-rozvoniavat-len-gulas.html
http://www.frenky.sk/clanok/741/krstna_mama_martinka.html

 
26.6.2013 | Pridal: Michal Frank | Haluze | čítané: 5598 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS