dnes je Sobota - 20. apríl 2024 - Marcel | zajtra Ervín

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Pokrvní bratia – ďalšia verzia svetoznámeho muzikálu

Muzikál Willyho Russella Pokrvní bratia (Blood Brothers) poznám prakticky naspamäť, z rôznych prevedení. Tu je to najnovšie, ktoré v Prešove naštudoval režisér Milan Antol.

Pozrite si fotogalériu, a ak chcete pozrite si, čo som písal -

Pred premiérou:

Pokrvných bratov zasadili do prešovského prostredia
Slávny muzikál Pokrvní bratia bude mať oddnes v Prešove až dve prevedenia. Po Divadle Jonáša Záborského ho oprášili aj mladé talenty.

PREŠOV. V kine Scala bude mať dnes o 18. hodine premiéru muzikál Pokrvní bratia. So žiakmi súkromnej základnej umeleckej školy DAMA ho nacvičil režisér Milan Antol, ktorý pred rokmi dotiahol tento titul do prešovského divadla a zahral si v ňom jednu z hlavných postáv.
„Vtedy dokonca nebola taká aktuálna ako dnes, čo sa týka sociálneho rozmeru a dopadov nezamestnanosti. Prerobili sme text, aktualizovali, skrátili a dali do prešovského prostredia, “ opisuje hlavné zmeny tejto inscenácie Antol, ktorý už s „damákmi“ v minulosti nacvičil iný úspešný titul - Na skle maľované.

Čítajte viac:http://presov.korzar.sme.sk/c/6748058/pokrvnych-bratov-zasadili-do-presovskeho-prostredia.html#ixzz2Pm3rTRyV

Po premiére:

Pokrvných bratov uviedli talenty z umeleckej školy
Plná sála kina Scala aplaudovala mladým hercom na premiére muzikálovej klasiky Pokrvní bratia.

PREŠOV. Skúsený režisér Milan Antol podal dielo Willyho Russella upravené. Skrátil úvodnú časť a dej zasadil do prostredia súčasného východného Slovenska. Základná kostra muzikálu, vrátane dialógov, však ostala zachovaná.
Jeho adaptácii prospela živá kapela, ktorá hercov sprevádzala, aj svetelné kulisy, konkrétne projektcia „mapping“ na troch veľkých plátnach.

Čítajte viac:http://presov.korzar.sme.sk/c/6753389/pokrvnych-bratov-uviedli-talenty-z-umeleckej-skoly.html#ixzz2Pm3edjVs

Súbežne s „damákmi“ uvádza – s úspechom, neustále je vypredané – Pokrvných bratov aj Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, ktoré už tento muzikál v minulosti hrávalo:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6521551/na-presovske-divadelne-dosky-sa-vracaju-pokrvni-bratia.html

Antol s „damákmi“ naštudoval aj Na skle maľované:
http://www.frenky.sk/clanok/759/na_skle_malovane_-_velky_comeback.html

A tu sú raritné fotky z predstavenia Pokrvných bratov v podaní krompašských ochotníkov:
http://www.frenky.sk/clanok/243/pokrvni_bratia_-_muzikal.html

 
8.4.2013 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 5918 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS