dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Majstrovstvá Prešova v sánkovaní

Partia okolo Michala Kačmára, teda Otvorená dielňa, Priatelia Prešova a ďalší nadšenci, pripravila ďalšie zimušné podujatie na Bikoši.

Viac o mastrovstvách Prešova v sánkovaní, vrátane fotiek, nájdete tu:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6697761/najmladsi-ucastnik-presovskej-sankovacky-mal-sedem-mesiacov.html

Množstvo ďalších fotiek môžete vidieť tu:
http://pis.sk/clanok/11527/foto-majstrovstva_presova_v_sankovani_2013.html

Pred rokom to vyzeralo takto:
http://presov.korzar.sme.sk/c/6246090/majstrovstva-presova-v-sankovani.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/6247167/presovcania-sutazili-v-sankovani.html
http://pis.sk/tv/838/majstrovstva_presova_v_sankovani_2012.html

Výsledky podstatné nie sú, nie sú ani tu:
http://sankovanie.presova.sk/

Akciu zorganizovala rovnaká partia, ktorá má na svedomí aj letné preteky gumených kačičiek:
http://www.frenky.sk/clanok/814/presovske_pretekacky_2012.html

A tu je reportáž z vydarenej tohoročnej sánkovačky:

Kopec prešovskom na Sídlisku III zaplnili v sobotu stovky ľudí. Dôvodom bola sánkovačka, na ktorej nešlo len o čas, ale hlavne o zábavu.

PREŠOV. Zo Sabinova došla na sobotňajšie druhé Majstrovstvá Prešova v sánkovaní rodina Káčerovcov. „Chceli sme trochu vyvetrať deti. Michal Kačmár, ktorý to organizuje, je môj bratranec, prvý raz som na jeho akcii, “ povedala nám Gabriela Káčerová, ktorej sedemmesačný syn Ondrej sa stal najmladším účastníkom pretekov. Z kopca sa pustil na saniach spolu s otcom Lukášom a bratom Jurkom. Pre zaujímavosť, najstarším súťažiacim bol päťdesiatnik Peter Kovaľ.

Súťažiť sa všetci neodvážili

Na svah na Sídlisku III došli s malým Tomáškom aj Kollárovci, ale na súťaženie si netrúfli. „Malý je ešte príliš malý na to, aby sme to zvládli. Ešte sme sa takto nesánkovali, ale verím, že na budúci rok to zvládneme, “ prezradil Tomáš Kollár, ktorého podujatie bavilo: „komentovanie tomu dodáva šmrnc.“ Úsmev na tvári mala aj jeho manželka Lenka: „Na úvod odznela pekná básnička, ktorá nás pobavila..“

Pod svahom sme stretli aj hercov z Divadla Jonáša Záborského v Prešove, ktorí si spravili vlastný program. „Prišli sme sa pozrieť na sánkovačku, aj sme chceli vyskúšať nové carvingové boby, ale sú príliš malé. Preto sme vzali psíkov a 'šalime' sa s nimi, “ vysvetlil Filip Lenárth, ktorý vymyslel novú disciplínu. V jarku postavili snehový bunker pre psíkov a následne zisťovali, za aký čas sa z neho chlpáči dostanú. „Takto si spestrujeme sobotu, aby sme sa nenudili. Je to relax, “ pridala sa herečka Jana Jurišincová. Ich zábavka nebola súčasťou oficiálneho programu a Filipovým nápadom. „Na budúci rok by sme chceli zorganizovať súťaž takýchto bunkrov. Je to zábava, paráda, sú tu deti, psíky, páči sa nám tu, “ dodal F. Lenárth.

Najpočetnejšia posádka mažoretiek

O umeleckú stránku sa priamo na kopci postarali mažoretky Flowers. Uviedli krátku choreografiu, bojový pokrik (o tom, že „flowersky sú ako píly...“) a následne predviedli jazdu najpočetnejšej, päťčlennej posádky na troch spojených saniach. Lenka Tuková, Lucia Petrigáčová, Dominika Tejiščáková, Natália Madziková a jazdiaca trénerka Zuzana Pončáková si právom vyslúžili cenu za umelecký dojem. I keď konkurencia bola silná. Na trati totiž nechýbala formula 1 či námorný koráb. „Ešte tu máme dve naše kadetky, tie súťažili samostatne. Prišli neskôr. Ale my, seniorky, sme sa dali dokopy, “ povedala kapitánka Z. Pončáková.

Nielen nežné pohlavie, ale aj drsní chlapi sa spustili z kopca. V námornej a tankistickej uniforme, súťažili Martin Baran a Peter Krakovský. „Reprezentovali sme náš Klub vojenskej histórie Čapajev a samozrejme sme sa k tomu patrične odeli. Vlajka je námornícka, lebo námorníctvo, to je naše, “ konštatoval predseda klubu M. Baran. Jeho spolujazdec dodal, že trať mohla byť rýchlejšia, ale na víťazstvo si veria.

Na sneh si museli počkať

O víťazstvá však nešlo. Podstatná bola zábava, čo organizátorom z Otvorenej dielne vyšlo stopercentne. Napriek tomu, že majstrovstvá museli o týždeň posunúť. „Snehovú nádielku máme bohatú, cez týždeň napadlo nejakých 30 až 40 centimetrov snehu, ktorý je už ujazdený. Je trochu pomalší ako vlani, lebo nie je taký mráz. Vtedy bolo mínus pätnásť, teraz asi mínus päť stupňov, “ vyjadril sa pre Korzár organizátor Michal Kačmár, ktorý však očakával ešte viac ľudí. Málo ich však rozhodne nebolo, veď len samotných zaregistrovaných pretekárov bolo šesť desiatok.

 
2.3.2013 | Pridal: Michal Frank | Šport | čítané: 9559 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS