dnes je Monday - 26. August 2019 - Samuel | zajtra Silvia

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Sviatočná kapustnica

Kapustnica ako vianočné jedlo sa dá robiť na mnoho (podobných) spôsobov. Toto je jeden z nich. Táto slávnostná kapustnica sa nevarí len na Štedrý deň, ale aj na Silvestra či Troch kráľov.

Najprv potrebujeme jušku (voda z kyslej kapusty), hrsť kyslej kapusty, sušené umyté huby, mleté čierne korenie, 3 ks pretlačeného cesnaku a 10 ks (na 5 litrov) sušených sliviek. Varíme ¾ hodiny, keď je kapusta mäkká, prikladáme (vcelku) údenú klobásu , polievka päť minút povrie a vložíme do nej aj (vcelku) surovú klobásu. Potom sa varí na malom ohni (aby nevrela) zo 20 minút.

Klobásy varíme vcelku preto, a by sme ich mohli jesť osobitne. S chrenom a domácim chlebom.

Z masti, cibule, hladkej múky, kúska rozotreného cesnaku a mletej červenej papriky urobíme na panvici zápražku, ktorú cez sitko dáme do polievky, premiešame a necháme zavrieť (tak za 3 - 5 min.).

Na trené cesto – papcun potrebujeme jedno vajco a hrubú múku. Z toho urobíme tvrdí cesto, nastrúhame ho na veľkom strúhadle, 3 minúty sa povarí v slanej vode a scedí sa.

 
30.12.2012 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 3546 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS