dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Úspešná fotovýstava PRESSOV PAPARAZZI II

Výstava fotografií novinárov a fotografov z Prešova a okolia PRESSOV PAPARAZZI, ktorá sa konala pred dvoma rokmi, má pokračovanie. Svoje fotografie vystavujú bezmála dve desiatky novinárov na čele s jubilantom Viktorom Zamborským, ktorý pripravil samostatnú kolekciu zo sveta pod vodnou hladinou.

Po úspechu výstavy fotografií prešovských novinárov a fotografov PRESSOV PAPARAZZI pripravila po dvoch rokoch regionálna organizácia SSN, za podpory spoločnosti VINCI Park Slovakia, jej pokračovanie. A to hneď na dvoch miestach. Prvý ročník sa konal v Koral klube a jeho iniciátorom bol dobrý duch prešovského kultúrneho života, predčasne zosnulý Ali Korbačka. „Dvojka“ je preto venovaná práve jemu.

Hlavná časť výstavy sa presunula do priestorov cukrárne Victoria na Hlavnej ulici v Prešove. Vernisáž sa uskutočnila11. apríla, fotografie budú vystavené do konca mája. Slávnosti sa zúčastnilo päť desiatok novinárov a hostí, vrátane podpredsedníčky SSN Kataríny Čižmárikovej, šéfa zakarpatských novinárov Nikolaja Košutu či vdovy po Alim Agáty Korbačkovej. Speváckym vystúpením ju spestrila Zdenka Juhošová. http://pis.sk/clanok/10151/fhe-zdenka_juhosova.html

Okrem kolekcie Podvodný svet jubilujúceho (55) profesionálneho fotoreportéra Viktora Zamborského prispeli na výstavu svojimi fotografiami aj ďalší autori: Peter Zakuťanský, Miroslav Vacula, Janka Štefková, Milan Országh, Peter Novotný, Kveta Mudríková, Ján Miroľa, Ján Leško, Jana Krajkovičová, Ľuboš Kašický, Ján Jacoš, Jakub Halčák, Milan Grejták, Petra Gajdošová, Michal Frank, Ján Fenčák a Ladislav Cuper.

Ide o novinárov, publicistov, ale aj profesionálnych fotografov. Snímky sú tematicky neobmedzené, od amatérsky zachytených záberov až po profesionálne krajinárske fotografie. Nechýbajú ani momentky zo života žurnalistov, spravodajské snímky či fotky z hudobných, spoločenských alebo športových akcií.

Fotografie sú očíslované, a tak návštevníci môžu hlasovať, ktorá z nich ich najviac oslovila.

Okrem hlavnej výstavy, sa v rovnakom čase na pôvodnom mieste - v Koral klube na Levočskej ulici v Prešove - koná bonusová výstava PRESSOV PAPARAZZI II - retro. Okrem iných sú na nej aj fotografie, ktoré boli vystavené pred dvoma rokmi pri príležitosti zhromaždenia RO SSN v prešovskom PKO. Oproti hlavnej výstave figuruje medzi autormi ďalších päť mien (Veronika Čorňáková, Peter Krajňák ml. , Silvia Lysinová, Andrea Stupáková a Mária Žarnayová).

„V roku 2003, keď som bol asi päť metrov pod morskou hladinou, stálo tam asi 50 barakúd oproti sebe, ako vojnové ponorky. Vtedy som si pomyslel, že by bolo dobré mať pri sebe foťák, “ povedal Viktor Zamborský, ktorý postupne začal čoraz častejšie fotiť a chytilo ho aj samotné potápanie s prístrojom.

Sprvoti fotil len v mori, no neskôr sa začal ponárať aj do domácich vôd: „Naše vody sú tmavšie, more je oproti nim ako akvárium, ale majú svoje čaro. Tiež máme ryby, rastliny…“
Viktor prevzal na tejto výstave aj Cenu primátora mesta Prešov.

RO SSN Prešov ďakuje za podporu spoločnosti VINCI Park Slovakia. Podujatie podporili aj FOTO - EXPRES Ján Jedlák, Svjatoslav Dohovič, Agáta Korbačková, manželia Kruškovci, Milan Országh, Viktor Zamborský, prešovské médiá a ďalší.

Podujatie bolo široko medializované, tu je zopár odkazov a viac informácií o akcii:
http://www.mediacentr.info/sk/regions/pressov-paparazzi-ii-novinari-vystavuju-fotografie__36599
http://www.mediacentr.info/sk/regions/pressov-paparazzi-ii-video__35573
http://www.topky.sk/gl/138264/1091508/Podvodny-svet-odhaleny
http://pis.sk/clanok/10064/foto-zamborsky_vystavoval_svet_pod_vodou.html
http://pis.sk/clanok/10006/vystava_pressov_paparazzi_vstupuje_do_2-_rocnika.html
http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=18214
http://www.topky.sk/cl/1000078/1306702/Podvodny-svet-odhaleny
http://povecernik.sk/clanok/viktor-zamborsky-nafotil-snimky-aj-pre-playboy.html
http://www.piestanskydennik.sk/sita-detail/?tx_kiossita_pi1[detail]=86951
http://www.mediacentr.info/sk/regions/zamborsky-dostal-cenu-primatora__36585
http://presov.korzar.sme.sk/c/6337127/zamborsky-predstavil-svet-pod-vodou.html
http://presov.korzar.sme.sk/c/6329325/druhu-fotovystavu-venuju-zosnulemu-alimu-korbackovi.html

Prvý ročník PRESSOV PAPARAZZI:
http://www.frenky.sk/clanok/725/20_rokov_strechy-pressov_paparazzi.html

 
20.5.2012 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 7406 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS