dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Špíz v alobale

Sezóna opekačiek je tu, preto jeden recept na takýto špíz. Je od prešovského exprimátora Milana Benča.

Potrebujeme: bravčové mäso, slanina (napr. oravská), cibuľa, zemiaky (množstvo podľa počtu osôb), soľ, čierne korenie, maslo, olej

Postup: Na drevený ražeň („špajlu“, po našom "špilku") napicháme na kolieska nakrájané ingrediencie v poradí: zemiak, slanina, mäso klobása, cibuľa, zemiak... Jemne osolíme a okoreníme. Potrieme maslom a kvapkou oleja a zabalíme do dvoch alobalov. Pečieme buď na pahrrebe z dreveného uhlia, alebo v rúre, cca 45 minút. Pred týmto jedlom sa hodí ako aperitív 38-percentná staroslovienska slivovica s tymiánovým korienkom.

 
26.6.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 7114 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS