dnes je Piatok - 19. apríl 2024 - Jela | zajtra Marcel

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Karí po japonsky

Ešte jeden recept z krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorý pripravila Keiko Haneda, šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko).

Potrebujeme: Ryžu, karí omáčku, kuracie (biele) mäso, mrkvu, cibuľu, zemiaky, múku, múku (najlepšie pohánkovú)

Postup: Na prípravu tohto jedla námstačia suroviny, ktoré sa dajú zaobstarať aj na Slovensku. K. Haneda používala akurát polovovarovú karí omáčku, tú však možno nahradiť klasickým karí korením. Biele mäso nakrájame na kocky a prudko opražíme na oleji. Podlejeme vodou, pridáme nastrúhanú mrkvu, cibuľu a pridáme karí (karí omáčku). Môžeme pridať aj zemiaky. Podusíme v hrnci, zahustíme múkou. Podávame s ryžou. Možno jesť aj s paličkami (najprv sa vyje husté, následne sa vypije miska).

Dobré rady: Do omáčky môžeme použiť aj iné druhy zeleniny, napr. pór. Z korenia sa hodí aj ďumbier (zázvor). Kúsky mäsa môžeme pred prípravou zapácovať.

 
12.6.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 4672 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS