dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

20 rokov Strechy: Recenzie na zelené II.

Recenzií na Všetko je zelené vyšlo dosť. Albumu sa venovali aj fanziny zaoberajúce sa touto scénou. A písali priaznivo. Napríklad že v hudbe Strechy počuť "punk, gitarovku i HC nárez", prirovnávali ju od Davovky, cez Hex po Šanov a pani Bednářová poďakovala za pozdrav...

Strecha je další z řady slovenských punkových kapel. Každý určitě dobře ví, že ten byl na Slovensku vždycky na úrovni. I když Strecha vlastně ani není čistý punk. V jejich hudbě zaslechneme punk, kytarovku a někdy i hardcoreový nářez. Strecha mě hlavně potěšila svojí verzí nesmrtelné Anarchy in the U. K. Oni si ji nazvali Anarchy in the Podhradík. Vůbec je to taková pohodová muzika i když to Strecha taky umí pořádně rozpálil. Nejlepší pecky jsou Všetko je zelené, Anarchy in the Podhradík, Ľutujte ma a Baladný deň. Sympatický je i obal, který je natištěn na zeleném papíře.

fanzin Epidemie, 10/1994, Jirka

-

Na tomto deme nájdete 16 pankovo ladených skladieb. Nechýbajú ani prvky alternatívnej hudby. Sama kapela označila svoj štýl ako alternatívny punk. Prvá skladba menom „Túžba po kráse“ je typická punkovka s nádychom Davováckej melódie. Ale skladba „Potom“ sa vezie zase v tom „Hexáckom“ duchu. Máme tu i cover verziu od pistolákov s názvom „Anarchy in the Podhradík“. Spevácky prejav mi trochu pripomína Šanov. Celý produkt „Strecháčov“ sa nesie v tom strednom tempe. Texty sú v tom depresívno-smutnom duchu. Nezaškodilo by trocha oživiť i obohatiť o pár akordov produkciu Strechy. Najviac sa mi páčia tieto skladby: Túžba po kráse, Šelest, Všetko je zelené a Vianoce ´92. I zvuková stránka by sa mohla pritvrdiť. Celkový dojem mám asi takýto, že až na pár výnimiek je to dobré. Dúfam, že ďalší výtvor tejto prešovskej kapelky bude ešte lepší.

fanzin Stage Diving Hardcore Journal, 9/1994, Laco Polák

-

O historii této slovenské kapely /paní Bednářová tímto děkuje za pozdrav/ bohužel nic nevím. Hrají v sestavě Marián Kolozsy - kytara, zpěv, Pavel Kernaševič - bicí, Bydlo - basa, vokál, Marián Sarnecký - kytara, zpěv. Kdo to chce slovensky, napište, přeložím. Strecha hraje klasický punk´n´roll. Nejlepší písničky? Určitě /aspoň podle mně/ Všetko je zelené, Slniečko, Smutný anjel. Velice zajímabá je i cover verze Anarchy in the Podhradík. No, od koho asi?

fanzin Papagájův hlasatel, č. 5 / 1994, Pavel Friml

-

V roku 2008 vyšla vo fanzine N Roll skvelé recenzie na cédečká Strecha - Všetko je zelené i Šarišská nátierka - A i už, ktoré si môžete prečítať na priloženom obrázku. Mimochodom, v tomto časáku je zrecenzovaná aj výberovka Slovak Punx Underground Attack III a kopa ďalších vecí...

Ak viete o nejakej ďalšej recenzii, ozvite sa...
strecha@ori.sk

URL: http://www.projects.ori.sk/strecha/
http://bandzone.cz/strecha
http://www.facebook.com/pages/Strecha/86757014987

 
8.4.2011 | Pridal: Michal Frank | Recenzie | čítané: 8690 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS