dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Nagy najčítanejším heslom Frenkyho hudobnej encyklopédie

Do piateho roku existencie vstupuje Frenkyho hudobná encyklopédia. Už štyri roky sa týždeň čo týždeň sa na www.pis.sk zobrazovalo heslo s menom niektorého interpreta prešovskej scény. Pokračovať bude aj ďalej, aj keď...

Päť rokov je veľa aj na koňa. Je teda možné, že ešte autor tejto encyklopédie potiahne jeden rok a potom... sa uvidí. Stále je to dobrovoľná a neplatená aktivita, stále je o čom a o kom písať a stále je málo času...

Najväčším pozitívom štvrtého ročníka je, že táto encyklopédia dostala aj svoju rozhlasovú podobu a v éteri odznelo niekoľko desiatok kapiel z tejto encyklopédie. Podarilo sa priniesť aj „špeciál“ o naj kapele 90. rokov.

Ak vám vo Frenkyho hudobnej encyklopédii chýba niektoré meno (existujúce či neexistujúce), najmenší problém. Stačí sa ozvať sa na e-mail autora (michal.frank@korzar.sk) a poslať biografiu, zostavu, foto... do tejto databázy hudobníkov z metropoly Šariša.

Štvrtý ročník začalo heslo s interpretom Peter Nagy, ktoré sa stalo najčítanejším článkom ročníka. Za Nagyom nasleduje spomínaný špeciál o naj kapeliu éry 90´s bronz patrí Hudcom prérie. Na ďalších priečkach pomyselného rebríčku skončili Time To rest, Raindown, Zašo Hubáček, Perversity, Miriama Vargová Vanda Konečná, Free Voices a Frown.

Za zmienku stoja aj Saprophyte, ktorí sa tu objavili síce ešte v minulom ročníku, ale akosi sme na nich pozabudli. V tamtom i v tomto by však dosiahli medailové pozície v čítanosti.

Čo prinesie piaty rok FHE? Okrem skupín a spevákov sa tu možno objavia aj mená ďalších hudobných osobností. Stále je dosť možností, o čom písať, zo súčasnosti i minulosti, ale je otázke, či to stojí za toľkú námahu. Možno po dovŕšení päťročnice príde pauza, alebo stopka, alebo zmena periodicity... Je to aj na čitateľoch a muzikantoch, aby poslali svoje údaje a uľahčili tak prácu. Každopádne, ďakujeme za doterajšiu priazeň.

Frenkyho hudobná encyklopédia: http://www.pis.sk/clanky/15/frenkyho_hudobna_encyklopedia/

Po 1. roku:
http://www.frenky.sk/?c=12&id=478

Po 2. roku:
http://www.frenky.sk/clanok/519/peha_najcitanejsou_kapelou_frenkyho_hudobnej_encyklopedie.html

Po 3. roku:
http://www.pis.sk/clanok/5965/frenkyho_hudobna_encyklopedia_ma_3_roky.html

 
17.3.2011 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 6948 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS