dnes je Saturday - 8. August 2020 - Oskar | zajtra Ľubomíra

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Smrčky na smotane

Prvé jarné huby - smrčky sú vynikajúce a konečne sú dôvodom na zmyslupnú vychádzku do lesa. Ich sezóna vrcholí v apríli. Smrčky (smrže, smarže, smaržle...) sú najlepšie, ak sa okamžite spracujú a konzumujú. Z jednej jarnej hubačky sa dá pripraviť polievka i druhé jedlo (to je v nasledujúcom recepte), pričom oba pokrmy sú nielen jednoduché a lacné, ale vhodné aj na pôstne obdobie.

Potrebujeme: Smrčky, cibuľu, mlieko (sladkú smotanu), hladkú múku, soľ, vegetu, čierne korenie, červenú papriku, petržlenovú vňať, cestoviny (kolienka)

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané smrčky, podlejeme a necháme podusiť. Pridáme mlieko s rozhabarkovanou hladkou múkou, necháme prevrieť, dolejeme trochu smotany, osolíme a okoreníme (vegeta, čierne korenie, petržlenová vňať, červená paprika). Kto chce pikantnejšie, môže využiť ... podľa chuti. Podávame s kolienkami.

Bonusový recept:

Plnené smrčky

Veľké hlavičky smrčkou možno naplniť. Buď mäsovou plnkou, alebo praženicou s nakrájanými smržovými stopkami. Naplnené huby dáme zapiecť do rúry.

 
10.4.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 9547 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS