Jednoduchá hubová polievka
Ak máte doma nasušené huby, akéhokoľvek druhu, môžete ich zužitkovať napríklad na rýhlu, jednoduchú a chutnú polievku.
Potrebujeme: huby - 3 hrste (akékoľvek, my sme dali mix čiernych, hríbovitých a miešaných, plávkovitých), 2 bujóny (akéhoľvek, najlepšie hubové), zo 6 zemiakov, 2 zelerové stonky, petržlenová vňať, olej, hladká múka, červená paprika, soľ, čierne korenie.
Postup: Do dvoch litrov vody dáme variť huby, ktoré predtým premyjeme v teplej vode. Dáme soľ, vegetu, čierne korenie. Keď už vrú, pridáme 2 bujóny. Keď sú huby skoro mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, keď zmäknú aj tie, pridáme zápražku. Netreba ešte predtým zabudnúť na petržlenovú či zelerovú vňať (najepšie aj aj). Zápražku spravíme z oleja, hladkej múky a červenej papriky na samostatnej platničke, na miernom ohni a za stáleho miešania. Precedíme do polievky cez sitko, zamiešane a necháme prevrieť.