dnes je Utorok - 16. apríl 2024 - Dana, Danica | zajtra Rudolf

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Syrová roláda

Tento recept mi prezradil Matúš Murajda, honorárny konzul Holandského kráľovstva, ktorý ho raz pripravil aj pre jednu charitatívnu akciu a syrová roláda bola prevažne v holandských farbách.

Potrebujeme: 400 g syra eidam, 20 dag šunky, 3 vajcia, ½ masla, 3 x tavený syr, 10 dag diétnej salámy (šunky), kapia, pažítka, soľ.

Postup: Syr vložíme do mikroténovho vrecka, ktoré poriadne zaviažeme (tak, aby nevytiekol). Dáme variť na 30 minút. Po rozvarení zmäknutý syr vyberieme a rozvaľkáme na drevenej doske na cca trojmilimetrový plát. Na syr sa vedľa seba ukladajú plátky šunky a na to plnka. Plát zrolujeme a odložíme odstáť na chladné miesto. Náplň na syrový plát možno rôzne kombinovať. Plnku pripravíme tak, že zmiešame maslo, šunku, resp. salámu, tavený syr a vajíčka natvrdo. Pri farebnejšej plnke dávame červenú kapiu, zelenú pažítku apod. Ďalšia možnosť je dať na kraj syrového plátu natvrdo uvarené vajcia vcelku tesne vedľa seba (vznikne trojfarebná roláda so žĺtkom uprostred). Syrovými roládami na rôzny spôsob sú Holanďania preslávení. Kombinovať možno nielen náplň, ale aj tvar rolády (napr. trojuholníkový).

Tip: Pri ukladaní prísad na plát je dôležitá aj rýchlosť, aby syr pred rolovaním príliš nestuhol.

 
13.2.2011 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 28798 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS