dnes je Štvrtok - 18. apríl 2024 - Valér | zajtra Jela

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vianočná bábovka

Recept na Vianočnú bábovku pripravila krstná našich detí Martina Feňušová alias Eliša, zaznamenala a nafotila ho moja manželka. Vianočnú dobrú chuť...

Vianočná bábovka
Vianočná bábovka
Potrebujeme: 250g sušených, príp. zaváraných odkôstkovaných sliviek
125 g zaváraných čerešní
4 PL bieleho vína
200 g masla
strúhanka na vymastenie formy
200 g kryštálového cukru
3 vajcia
200 g polohrubej múky
štipka soli
½ lyžičky prášku do pečiva
práškový cukor na posypanie

Postup: Slivky a čerešne nakrájame na malé kúsky a necháme nasiaknuť vínom. (1) Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a položíme do chladu. Cukor vmiešame do zmäknutého masla a miešame, kým sa úplne nerozpustí. (2) Vajcia vmiešavame po jednom. (3) Z múky trochu odsypeme a odložíme nabok, neskôr ju zmiešame s ovocím. Ostatnú múku, ktorú sme predtým preosiali a zmiešali s práškom do pečiva, primiešame do cesta. Nakoniec vmiešame do cesta aj ovocie obalené v múke. Kto chce mať koláč dvojfarebný, môže do časti cesta nasypať kakao. Cesto vlejeme do formy, ktorá by mala byť plná asi do tri štvrtiny. (4) Koláč pečieme na spodnom rošte. Po upečení posypeme práškovým cukrom a ozdobíme zvyšným ovocím.

Dobrá rada:
To, či je bábovka hotová, zistíme pichnutím špáradla – ak sa naň cesto lepí, bábovka ešte potrebuje dopiecť.

 
  • 1
    1
  • 2
    2
  • 3
    3
  • 4
    4
12.12.2010 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 6564 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS