dnes je Štvrtok - 18. apríl 2024 - Valér | zajtra Jela

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Bravčové stehno s tarhoňou

Jednoduché, rýchle, lacné, chutné. Bravčové stehno.

Bravčové stehno s tarhoňou
Bravčové stehno s tarhoňou
Potrebujeme: bravčové stehno (do 1 kg), 1 cibuľu, soľ, červená paprika, tarhoňa

Postup: Na panvici zahrejeme olej s nakrájanou cibuľou a dáme do nej plátky mäsa okorenené červenou paprikou a soľou. Opečieme z oboch strán a necháme podusiť. Mäso pustí šťavu, ešte ho podlejeme a dusíme, kým nezmäkne.

Do výpeku potom vložíme tarhoňu, počkáme, kým zhnedne a zalejeme vodou (dvojnásobne v pomere k tarhoni). Podusíme, necháme vodu vyvrieť, keď sa tak stane, mala by byť tarhoňa hotová.

Tip: Ak je tarhoňa stále tvrdá, pridáme ešte trochu vody a necháme ju znovu vyvrieť.

 
7.11.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 18065 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS