dnes je Friday - 23. August 2019 - Filip | zajtra Bartolomej

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Ojako dombri

Tento recept som robil presne podľa pokynov vychýreného šéfkuchára Petra Uličného, ktorý už, žiaľ, nie je medzi nami. Bol odborníkom na japonskú kuchyňu, dôkazom toho je aj tento recept. Ojako dombri.

Ojako dombri
Ojako dombri
Na 4 porcie potrebujeme:
600 g kuracích pŕs,
12 g soli,
0,5 g bieleho korenia,
40 g kukuričného škrobu,
100 g mrkvy,
100 g zeleru,
60 g sterilizovaného hrášku,
0,5 dcl bieleho vína,
20 g sójovej omáčky,
6 vajec,
120 g oleja

Postup:
Kuracie rezne nakrájame na rezance (1), osolíme, okoreníme, pridáme dva žĺtky, kukuričný škrob (2) a necháme odležať 20 minút. Odležané mäso orestujeme na rozpálenom oleji do ružova (3). Zvlášť na panvičke orestujeme mrkvu nakrájanú na tenké rezance a taktiež zeler (4). Udusenú zeleninu zmiešame s pripraveným mäsom, pridáme zelený hrášok, dobre premiešame, dochutíme sójovou omáčkou a vínom a nakoniec pridáme rozšľahané vajíčko a necháme ho čiastočne zraziť (5). Podávame s ryžou.

Smutná správa zo SME - nekrológ P. Uličného: http://www.sme.sk/c/5563849/peter-ulicny-varil-aj-pre-cisara.html

 
  • 1
    1
  • 2
    2
  • 3
    3
  • 4
    4
  • 5
    5
31.10.2010 | Autor: Michal Frank | Recepty | čítané: 3059 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS