dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Tásler sa v zaplnenej hale vybral medzi ľudí

Mestskú halu v Prešove sa podarilo takmer vypredať dvom slovenským megaúspešným kapelám. Okolo päťtisíc ľudí tlieskalo Desmodu a IMT Smile, ktorí sa v metropole Šariša zastavili v rámci šnúry Roomster Tour. Prešovský koncert začal presne o siedmej večer, kedy sa predstavila prvá, vopred neohlásená predkapela.

Bol to Igitot, čo je zoskupenie okolo košického zvukára IMT Smile Igora Tótha. V tejto špeciálnej predkapele, ktorá odohrala štyri piesne, sa predstavili aj bratia Kociovovci z Prešova. „Bolo to super. Po dlhom čase doma. Prekvapilo ma, že ľudia na nás reagovali, neboli vlažní,“ povedal bubeník Stano Kociov, ktorí kedysi hrával s Nudou i IMT Smile, dnes študuje konzervatórium v Bratislave. Pri predstavovačke kapely mal ako Prešovčan slušný ohlas...

O niečo známejší Samuel Tomeček so svojou skupinou Free Inna Cage zahral svoj set zložený zo všetkých hitov, s výnimkou Wow! Ten si zaspieval ako hosť počas bloku IMT Smile a na oplátku vypomohol Ivanovi Táslerovi s odspievaním partov Zuzany Smatanovej v piesni Úsmev a čaj.

Zuzana Smatanová naspievala megahit Pár dní zvládnem s ďalším účinkujúcim, kapelou Desmod. Na prešovskom pódiu ju nahradila diváčka, ktorú spevák Kuly vybral z davu divákov (mimochodom, vyzerala ako Tomečkova sestra). Svoj zástoj zvládla náhradníčka Zuzany Smatanovej menom Nikola vcelku slušne, ušiel sa jej zaslúžený aplauz divákov.

Samotný Desmod mal nástup na koncert vygradovaný ako nejaká metalová kapela. Nadšený dav sa chytil od prvej pesničky. Táto nitrianska skupina má dostatok hitov a neváhala ich zaradiť do programu. Ľudia doslova šaleli pri Hemeroidoch, zaspievali si prídavkový „old-school song“ V dolinách, či ďalší z radu hitov To nie je možné. Hlavnou hviezdou večera bol však Ivan Tásler a jeho vynovené IMT Smile.

Publikum začalo kričať od prvej skladby Tajné milovanie a už neprestalo. Veselú pesničku takmer celú odspievali diváci, podobne tomu bolo aj pri ďalšom staršom kuse Ľudia nie sú zlí. Podobne ako Desmod, aj táslerovci majú hitov nadostač (niektoré si dovolili aj vynechať), a obecenstvo nijako nešetrili.

Zaznela však aj úplne stará pieseň Ráno, ktorú na prvej platni spievala ešte Katka Knechtová. Z debutu zahrali IMT Smile aj ich prvý hit Nepoznám, inak playlist pozostával z prierezu celou ich tvorbou, vrátane skladby Len tebe z Táslerovej sólovky.

„Konečne doma,“ zahlásil hneď v úvode rodený Prešovčan Ivan Tásler a ešte to počas koncertu viackrát zdôraznil. Pred plnou halou sa cítil očividne dobre. Zaujímavý kúsok však predviedol v záverečnej filipovke Za dedinou, kedy sa vybral do davu a druhú slohu odspieval chodiac medzi ľuďmi po vzdialenej strane palubovky Mestskej haly.

Na IMT Smile sa prišli pozrieť aj viacerí hudobníci. V publiku sme zazreli napríklad Viktora Špaka, ktorý hral s bratmi Táslerovcami roky, a nerozišiel sa s nimi práve v najlepšom. Nechýbal ani Martin Višňovský z Chiki liki tu-a. „Bolo to lepšie ako Kool & the Gang. A myslím to vážne,“ povedal nám.

Spokojní boli aj ďalší diváci, ktorých roztancovala Exotika a Besame mucho, rozcítila Opri sa o mňa či rozpálila Kým stúpa dym. Bol to skrátka Ivanov večer. Aj keď záverečný potlesk patril všetkým štyrom kapelám, ktoré sa prišli hromadne ukloniť ľuďom v zaplnenej hale.

(september 06)

Foto: Frenky

Texty k foto:
1.: Momentka z koncertu - Ivan sa prechádza medzi ľuďmi v zadnej časti palubovky
2.: Náhradníčka Zuzany Smatanovej Nikola z publika a Kuly z Desmodu pri duete Pár dní zvládnem
3.: Samuel Tomeček si vyskúšal aj hru na klávesoch

Rozhovor s Ivanom pred týmto turné (nájdete tam aj linky na ďalšie články o IMT Smile): http://www.frenky.sk/?c=12&id=419

 
26.9.2006 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 18545 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS