dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Alexy majú pomôcť kamienky od SuperStar

„Želám tejto knihe, aby prešla mnohými rukami a dlho rozdávala radosť,“ povedala o prvej knihe z novej fantasy trilógie Elyonova krajina s názvom Za hradbami Katka Koščová. Prvá slovenská SuperStar, prešovská speváčka Kakta Koščová sa netají svojim kladným vzťahom k literatúre. Aj preto sa ujala roly krstnej mamy novej knihy, ktorú uviedla do života posypaním „zázračných kamienkov“.

Ide o príbeh 12-ročnej Alexy, ktorá túži spoznať tajomstvá skrývajúce sa za hradbami mesta, kde trávi spolu s otcom každé leto. Odvaha a získané nové schopnosti jej pomôžu ochrániť priateľov pred zlom prichádzajúcim z Temných hôr. Povestné hradby v románe majú aj prenesený význam: chránia nás síce pred zlom, ale môže sa stať, že sa k nám cez ne nedostane ani dobro. Tento bestseller spisovateľa Particka Carmana vydal Fragment, ktorý v týchto dňoch uviedol na trh aj ďalšie tituly.

Od autorky Barbary Taylorovej sú to dve knihy zo série Zvieratá, a to Giganti a Zabijaci. Prvý titul opisuje najväčšie a najsilnejšie živočíchy, ktoré kedy žili na našej planéte. V knihe plnej fotografií môžu čitatelia spoznať krásu elegantných obrov v oblakoch, na súši aj vo vode. Či už ide o obrovské chobotnice žijúce
v temných hlbinách oceánov, alebo o také živočíchy, ktoré ešte nikto nevidel v
celej ich veľkosti.

Zabijaci zas opisujú najjedovatejšie a najdravšie zvieratá planéty. Majú rôzne smrtiace zbrane, ktoré spôsobujú protivníkom osudné zranenia.

Okrem fantasy beletrie a svete živočíšnej ríše vychádza v týchto dňoch aj kniha Svet špiónov. Opisuje, akými metódami a postupmi „jednotlivé krajiny a svetové organizácie získavajú informácie, aké neuveriteľné množstvo druhov zbraní používajú, i to, aké neobmedzené sú ich možnosti. Všetko je doplnené odkazmi na webové stránky s príslušnou tematikou.“

Posledným z titulov, ktorý dnes predstavujeme, je kniha Jasminky Petrovičovej Čo mám vedieť o sexe? „Túto príručku zostavil tím špičkových amatérov i odborníkov, plus dve tety, ktoré sú dôležitými sprievodcami celou knihou. Cieľom je dospievajúcich čitateľov nielen poučiť, ale tiež ich upokojiť, dodať im guráž, pobaviť, rozosmiať i podpichnúť,“ dozvedeli sme sa od vydavateľa.

Viac o jednotlivých tituloch sa dozviete na stránke vydavateľstva www.fragment.sk http://www.fragment.sk

Fragment vydal aj bestseller Eragon, o ktorom sa dočítate tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=375

A kniha o Katke Koščovej sa volá Gaučaňa a podrobnosti o nej sa dozviete tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
1.6.2006 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 18059 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS