dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Júlia Smolková sa do SuperStar nevráti

Pamätáte si ju zo speváckej reality šou Slovensko hľadá SuperStar. Na bystrickom kastingu zaspievala iba tri slová a postúpila. Hravo prešla do semifinále, v ktorom jej zasvietila červená. Postúpili z neho Peťo Konček a s odretými ušami Tomáš Bezdeda. Reč je o Júlii Smolkovej, speváčke s veľkým hlasom z Prešova - Nižnej Šebastovej.

Blíži sa SuperStar č. 2. A Júlia vraj dostala ponuku sa jej zúčastniť. Čo urobí?

„Nezúčastním sa. Bol tu štáb z Magazínu, z STV, na čele s Brunom a robili takú dokrútku o mojej osobe. Ponúkli mi číslo 1002, ktoré som mala mať v druhom kole. No vzhľadom na to, že som mala iné povinnosti, som túto ponuku odmietla. Hoci ma to lákalo, kvôli tomu, čo som tam zažila, kvôli ľuďom, štábu, porote, ale z časových dôvodov si to nemôžem dovoliť. A druhá vec je tá, že si myslím, že som odišla zo SuperStar s istým štítom a nepotrebujem si to pokaziť takým spôsobom, ako som čítala v titulku jedného článku, že dverami ich vyhodia, oknom prídu... Nechám priestor aj druhým, nech sa ukážu,“ povedala nám Júlia, ktorej sme sa opýtali, čo má nové po hudobnej stránke.

Niečo totiž naznačila v rozhovore pre Korzár ďalšia semifinalistka SuperStar Janka Ferenčíková. „S Jankou sme sa dali dokopy niekedy vo februári, marci a keďže na Slovensku nie je také babské spevácke duo, mám v pláne to skúsiť. Teraz spolu robíme na niekoľkých skladbách... Neponáhľame sa, lebo len teraz vyšli von prvé piesne finalistov.“

Chcete byť len dve, alebo tam chcete prizvať aj speváka? - opýtali sme sa narážajúc na šumy, že k dievčatám sa má pridať aj „superstarista“ Zachaiáš Hubáček. „Ha, ha. Áno, robíme niečo aj so Zašom, v trojici. Urobili sme spolu skladbu Túlame sa, ako demo. On má však aj nejaké iné aktivity...“

Hudba je u Júlie stále na prvom mieste, napriek tomu, že sa vrhla na podnikanie. Na Sekčove totiž rozbehla vlastnú hudobnú školu. „Plány v hlave som mala už pred prvou SuperStar. No vzhľadom na to, že som bola stále odcestovaná, musela som ich odložiť o rok. Problém bol aj s priestormi. Keď som sa vrátila zo SuperStar, už to bolo ľahšie aj s priestormi, veľa ľudí sa mi snažilo pomôcť,“ poznamenala speváčka, ktorej škola bude zameraná vyslovene na populárnu hudbu.

Júlia bude nielen zriaďovateľkou a riaditeľkou školy, ale bude na nej aj vyučovať. Konkrétne populárny a muzikálový spev, takisto aj začiatočníkov hru na keyboard.

Džezový a swingový spev by mala učiť už spomínaná Janka Ferenčíková zo Sečoviec. Záujemcovia z radov detí i dospelých sa môžu prihlásiť aj na gitaru a flautu.

„Z hudobných odborov je to zatiaľ všetko, v budúcnosti chcem otvoriť ešte basgitaru, elektrickú gitaru, bicie a bongá. Z tanečných odborov tam je break dance, hip-hop, latino, neskôr aj brušné tance. Vo večerných hodinách, aby sa využil priestor, chceme robiť cvičenie pre ženy. Okrem toho máme hudobné programy po materských školách. Tie má na starosti sestra,“ zápalisto hovorí o plnení svojich snov Júlia Smolková, ktorá v jednom staršom rozhovore pre Korzár povedala, že drží palce Katke Koščovej.

Katka vyhrala http://www.frenky.sk/?c=12&id=335 , čo ona na to? A čo vraví na jej prvý album Ešte sa nepoznáme? „S Katkou som v kontakte. Som veľmi rada, že vyhrala, už len z toho dôvodu, že je východniarka. Má veľmi dobrý hlasový potenciál, z tej finálovej jedenástky sa mi najviac páčila. Ešte sa mi páčila Peťa Humeňanská, nie preto, že je tiež z východu, ale hlasovo. A mrzí ma, že vypadla v tom finálovom kole, keď z báb zaspievala najlepšie. Katkin album som počula. Tie pesničky sú dobré, no myslím si, že Katka do nich mohla dať viac hlasu. Možno to bola aj vec vydavateľstva. No ona už tým, aká je, aký je človek, si myslím, že jej to veľmi dobre pôjde,“ dodala J. Smolková.

(september 2005)

Foto: frenky.sk

Rozhovor s Júliou po vypadnutí zo SuperStar: http://www.frenky.sk/?c=12&id=331

Ako sa jej v SuperStar vlastne darilo: http://www.frenky.sk/?c=12&id=313

Júlia Smolková o Bezdedovi a Končekovi:
http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/clanok.php3?sub=13.9.2005/56480O

 
3.10.2005 | Pridal: Michal Frank | Rozhovory | čítané: 19732 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS