dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Superstars v Prešove na SuperTour

Svojich miláčikov z finálových večerov televíznej šou Slovensko hľadá SuperStar sa konečne naživo dočkali aj Prešovčania. Na jedenástich finalistov, ktorí obchádzajú Slovnsko na šnúre zvanej SuperTour, čakala v pondelok v Prešove zaplnená hala. A vypredané bolo aj na druhý deň.

Väčší nátresk zažila prešovská Mestská hala len raz, počas koncertu Richarda Müllera. http://www.frenky.sk/?c=12&id=244

Oproti iným mestám boli koncerty v Prešove špecifické. Zo šarišskej metropoly totiž pochádza prvá slovenská SuperStar Katarína Koščová a medzi finalistami mal Prešov ďalšie zastúpenie, v podobe Petry Humeňanskej. Mimochodom, Petra bola jediná zo všetkých spevákov, ktorá už aj predtým vystupovala pred zaplnenou Mestskou halou! Pravda, za iných okolností. Bolo to počas prehliadky 1. Prešovský študentský Liverpool koncom roka 2002 http://www.frenky.sk/?c=12&id=202 a vtedy túto prehliadku vyhrala práve skupina Dollys, v ktorej účinkovala Petra. Pre úplnosť, kategóriu spevákov vtedy vyhrala sestra SuperStar Veronika Koščová.
Petrin návrat pred plnú Mestskú halu bol grandiózny. O návrate možno hovoriť aj preto, že v súťaži Slovensko hľadá SuperStar vypadla priskoro, takže o nej, na rozdiel od Katky Koščovej, nebolo dlhší čas počuť. Domáci koncert si Petra doslova vychutnala, Black Velvet i Love Of My Life patrili bezpochyby k vrcholom večera.

Krik a dupot prevažne čerstvo -násťročného publika sprevádzal príchod každého jedného účinkujúceho. Najväčší aplauz mala pochopiteľne víťazka celej šou, Prešovčanka Katka Koščová, ale hrdlá fanúšičiek sa naplno prejavili aj jej pri dvoch mužských kolegoch - Tomášovi Bezdedovi a Robovi Miklovi. SuperTour j prvou akciou, ktorá finalistom zarobí aj nejaký honorár, čo bol možno tiež jeden z dôvodov, prečo sa na čas Robo upokojil a vrátil do partie „superstaristov“.

Za nenormálneho nadšenia publika otváral koncert Grigorovovou piesňou Kým ťa mám. Hoci sa pri nej, aj pri ďalšom Miklovom výstupe - Rebel Yell, ukázalo, že Robo má problémy s hlasivkami (možno ich poznačil jeho životný štýl), vôbec to neprekážalo. Z každého pohybu bolo cítiť, že ho to na pódiu baví a že celý dav je jeho. Robo sa za nadšeného kriku vyzliekol do pol pása, čo predviedol aj vyšportovaný Martin Kelecsényi.

Nadšenie sprevádzal aj každý krok najúspešnejšieho speváka v SuperStar Tomáša Bezdedu, ktorý sa predviedol aj v prídavku spoločne s Miklom v ich doslova preslávenom duete Ó maňo. Najväčšia pozornosť sa pochopiteľne sústredila na Katku Koščovú, ktorá ako jediná zo všetkých nespievala sólovo dve, ale tri piesne. Okrem úspešného reparátu z Alanis Morissette (zbabrané finále zabudnuté) a You Had Me od Joss Stone (nachádza sa aj na kompilačnom CD finalistov Slovensko hľadá SuperStar) odspievala na záver aj semifinálovú tutovku Rome Wasn´t Build in a Day od Morcheeby, pričom sa k nej pridali všetci desiati kolegovia.

Tisíckam prešovských detí sa v pondelok a v utorok splnil sen, a mohli uvidieť svoje idoly, ktoré im vytvorila televízna reality šou. Stovky detí sa tlačili už popoludní na podpis trojice finalistov Roba Miklu, Mira Jaroša a Martinu Šindlerovú. Autogramiáda v jednom malom kníhkupectve v centre Prešova trvala iba hodinu a väčšina čakajúcich nemala šancu získať podpis od spevákov. Napriek tomu sa však nevzdávali...

Martina Šindlerová mala aj v Prešove svojho ochrancu, otca Milana Šindlera. Ten sa pred halou stretol aj so svojou sesternicou, ktorá sa usadila v Prešove. Koncert si nevychutnával zo zákulisia, ale priamo z davu na palubovke. Rovnako tak urobil aj priateľ SuperStar Gabo, ktorý iste ocenil, že ho Katka nenútila k medializácii jeho osoby. Takto si mohol vychutnať koncert v kruhu svojich (a Katkiných) kamarátov bez obťažovania ľudí.

Foto: frenky.sk

Na fotografii je dav pred autogramiádou

(apríl 05)

Katka vo veľkom finále: http://www.frenky.sk/?c=12&id=335

Kolo, v ktorom Petra vypadla: http://www.frenky.sk/?c=12&id=319

Robo Mikla: http://www.frenky.sk/?c=12&id=318

Finalisti v šoubiznise: http://www.frenky.sk/?c=12&id=333

Update 01/2006: O SuperStar vyšla kniha s názvom Gaučaňa! Viac informácií tu: http://www.frenky.sk/?c=12&id=363

 
29.4.2005 | Pridal: Michal Frank | Reportáže | čítané: 18634 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS