dnes je Sobota - 20. apríl 2024 - Marcel | zajtra Ervín

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Rizoto s pečienkou a cviklovými čipsami

Netradičná kombinácia a skvelá chuť, štýlom „čo dom dal“.

Rizoto s pečeňou a cviklovými čipsami
Rizoto s pečeňou a cviklovými čipsami
Tento recept vznikol náhodne, počas „korony“, z toho, čo sme akurát mali doma. A chutilo to výborne, delikatesa.

Základom je pečeň – bravčová pečienka a cvikla. Ďalej si tento recept môžete ľubovoľne variovať a kombinovať. Podľa toho, čo máte radi. Namiesto ryže sa dá použiť aj tarhoňa, sterilizovanú zeleninu si tiež môžete vybrať podľa toho, čo máte doma, o korení ani nehovoriac.

Potrebujeme:

Bravčová pečienka (množstvo podľa uváženia), cvikla (červená repa), olej (olivový, na pečienku slnečnicový), sterilizovaná zelenina, cibuľa, olej, kečup, čierne korenie, voňavé korenie (provensálske, čubrica, oregano...), soľ.

Postup:

Na oleji opražíme cibuľku, pridáme bravčovú pečienku narezanú na kocky, podusíme a podlejeme vodou.

Keď je pečeň mäkká, okoreníme, pridáme červenú papriku a trochu kečupu. Soľ sa pridáva až úplne na konci.

Ryžu uvaríme podľa návodu a pridáme sterilizovnú kukuricu, mrkvu a hrášok. Zmiešame s mäskom.

Medzitým narežeme olúpanú cviklu na tenšie kolieska, posypeme nejakým voňavým korením, posolíme, polejeme troškou olivového oleja a dáme zapiecť do rúry (tak 20 minút by mohlo stačiť).

To je celé – dobrú chuť.

 
19.6.2020 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 3315 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS