dnes je Monday - 23. September 2019 - Zdenka | zajtra Ľuboš, Ľubor

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Fazuľová polievka Antónie Mačingovej pre majstrovstvá sveta

Známy recept nechýbal ani na Majstrovstvách sveta vo fazuľovici na Sigorde.

Fazuľovica od Antónie Mačingovej
Fazuľovica od Antónie Mačingovej
Na Sigorde pri Prešove sa na Veľkonočnú nedeľu konal premiérový svetový šampionát vo varení fazuľovice.
Medzi súťažnými družstvami bolo viacero celebrít (Heľenine oči, Akustika, BB Country, Fathers, ElevenHill...) a nechýbal ani náš tím 28 – Zdravá ako lusk, ktorý viedla známa stravovacia koučka Antónia Mačingová a boli v ňom aj Paťo a Betka Biľovci. Naša štvorica pripravila návštevníkom podujatia (a že ich bolo) špeciálnu vegánsku fazuľovicu známu z knihy Antónie Mačingovej Najedzte sa do štíhlosti 3.

Via c o akcii sa dočítate tu:
https://presov.korzar.sme.sk/c/22104085/sigord-praskal-vo-svikoch-z-kotlov-vonala-fazulovica.html
Alebo si pozrite reportáž TV Joj:
https://video.noviny.sk/video/7ce43b8b-89a2-46ea-850d-8557181edfc0/fazulovica-na-rozne-sposoby
Mačingovej 28čku si môžete objednať až domov: https://www.macingovadonaska.sk/

A kto má záujem, tu je spomínaný recept. V menšom množstve, nie kotlíkovom, na domáce varenie.

Recept na fazuľovicu s údeným tofu

Potrebujeme:

150 g údeného tofu, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku sušenej majoránky, 2 konzervy červených fazúľ (á 400 g), 3 ks bobkového listu, 1 zväzok petržlenovej vňate, olej, soľ, čierne korenie, šťavu z limetky i citrónu na ochutenie a tiež trochu zázvoru (ďumbiera, čili papričky a mrkvy.

Postup:

Do hrnca nalejeme olej a rozohrejeme ho.
Pridáme zmes soli, korenia a na kocky nakrájaného tofu.
Ďalej pridáme na plátky nakrájaný cesnak, majoránku a chvíľku pražíme.
Pridáme konzervy fazule so šťavou a prilejeme vodu, dáme bobkové lisy a varíme na miernom ohni bez prikrývky asi 15 minút.
Po uplynuté tejto doby odoberieme polovicu obsahu (bez bobkového listu) a rozmixujeme ho na hladkú hmotu.
Zmes vrátime späť do hrnca, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, dochutíme (soľ a čierne korenie) a pomaly varíme ďalších 10 minút.
Na záver dochutíme šťavou z limetky, alebo aj z citrónu (my sme dali aj – aj).
Taktiež sme pridali zázvor, a tiež trošku čili papričky a mrkvy, môžete si dať aj hrášok.
Iný variant tejto polievky je s cícerom namiesto fazule.

Dobrú chuť.

Komu sa nechce variť skvelé a zdravé recepty Antónie Mačingovej, môže si rovno celú 28čku nechať zasielať až priamo do domu – donáška v praktických krabičkách: https://www.macingovadonaska.sk/

 
  • Fazuľovica od Antónie Mačingovej
    Fazuľovica od Antónie Mačingovej
2.5.2019 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 720 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS