dnes je Utorok - 19. marec 2024 - Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 29 - 2016

Prešovské noviny prichádzajú s headlinom Turčanová nechce Ďurišina a sú tiež plné informácii o futbalovom klube 1. FC Tatran Prešov.

„Patovou“ situáciou v samospráve metropoly Šariša sa zaoberá nové číslo týždenníka Prešovské noviny, v predaji od utorka 26. júla do nasledujúceho pondelka.

Obľúbený regionálny týždenník prináša správu o tom, že primátorka Prešova nechce miestneho šéfa Siete za svojho zástupcu. A nielen to. Dočítate sa aj o tom, prečo Červený kríž v Prešove ruší ošetrovateľskú službu a plno správ z aktuálneho diania v Prešove - od Pivného festivalu až po obligátne správy z dopravy.
Nielen Sabinovčanov môže zajímať, že vyjde kniha plná neznámych informácií o filme, ktorý sa tu natáčal a získal Oscara. V Brezovici sa zišli traktory a folkloristi. Vo Svidníku odmietli dávať do škôl poľské mesto, v Bardejove boli organové dni, ale Prešovské noviny sa venujú aj vážnejším témam horného Šariša.
V rozhovore hovorí o slovenskej kultúre mím, herec a pedagóg Juraj Benčík, ktorý bol členom slávneho Slnečného cirkusu.
Vo folklórnej letnej rubrike predstavia noviny cimbalovku Primáš a v recenzii zas prešovský kult menom Striga. Nechýba ani info o skupine Kabát a ďalší ch účinkujúcich na blížiacom sa festivale Rock pod Kameňom. Letný špeciál je znovu plný vtipov, krížoviek a rôznych zaujímavostí, TV program je v samostatnom časopise Fotelka. V čísle nájdete aj ďalšie fotky súťažiacich domácich miláčikov.

Mimoriadne bohatý je šport. Derby ako remeň bolo na Tatrane, ktorý hostil vo futbalovej Fortuna lige Michalovčanom, Prešovské noviny nazerajú do „kuchyne“ viacerým hráčom (Straka, Leško, Kubus). Píšu však aj o kolapse bardejovského hokeja, horúcich novinkách z tábora prešovských hádzanárov a hádzanárok, predstavujú zlaté európske mažoretky Flowers či nechýba olympijský seriál. Tentoraz s Milanom Foľtom a príspevkom o histórii novodobých olympijských hier.
(foto: ra)

Info: http://presov.korzar.sme.sk/c/8225746/presovske-noviny-turcanova-nechce-durisina.html

Link na ďalšie týždenníky MY na východnom Slovensku:
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/8225761/s-novinami-spisa-zadarmo-na-dohodu.html
http://humenne.korzar.sme.sk/c/8225757/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html
http://michalovce.korzar.sme.sk/c/8225754/zemplinske-noviny-deti-ziju-prazdninami-dospelaci-planmi-ako-im-ich-sprijemnit.html

 
27.7.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3185 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS