dnes je Piatok - 29. marec 2024 - Miroslav | zajtra Vieroslava

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 26 - 2016

Prešovské noviny píšu aj o prevrate v mestskom zastupiteľstve.

Zmeny v prešovskej samospráve sú hlavnou témou nového čísla týždenníka Prešovské noviny, ktorý bude v predaji od stredy 6. júla do nasledujúceho pondelka.

V mestskom parlamente v Prešove je horúco. Rozštiepením pravice vznikol nový klub, ktorý vytvoril faktickú koalíciu s ľavicou a presadil si zmeny v komisiách. Z Martina Ďurišina zo Siete chce mať viceprimátora.

Táto téma nie je jedinou, ktorej sa venuje prvé júlové vydanie týždenníka Prešovských novín. Dočítate sa v nich viac informácií o novej politickej strane, ktorá vzniká v Prešove, o tom, čo bude s futbalovým a hokejovým štadiónom, novinky z dopravy a ďalších aktuálnych tém z Prešova.
V týždenníku nájdete analýzu kauzy ťažby ropy v Smilne, informácie o svidníckom poslancovi, ktorý chce presadiť, aby školské jedálne nenakupovali poľské mäso, podrobne sa venujú dianiu v meste Sabinov, ale aj situácii na Zbojníckom hrade pri Prešove, na ktorom zakázali lezenie.
Hneď päť odborných kníh pokrstili na prešovskej fakulte. David Kollár prezradil v rozhovore viac o svojich momentálnych aktivitách, ktoré sú vskutku interesantné.

Rozbehla sa súťaž Náš domáci miláčik a v čísle nájdete prvé súťažiace zvieratká.
Nechýba letný špeciál s troma strana krížoviek, so stranou s vtipmi a rozličné zaujímavosti. V letnej rubrike recenzií si noviny vzali na paškál najnovší počin metalovej legendy Megadeth, ktorá vystúpi v Prešove a dozviete s aj to, čo zahrá. Nechýba ani ďalšia obľúbená letná rubrika na ľudovú nôt, tentoraz zameraná na podujatie Folklór Prešov.

Bohaté je aj športové spravodajstvo. Nájdete v ňom informácie o uskutočnenej plážovej hádzanej, chystanom plážovom futbale, horúce novinky z tábora majstrovských hádzanárov Tatrana, reportáže zo športových akcií v Sabinove a Kapušanoch či futbalovom turnaji Fragaria Cup. Prešovské noviny hovorili s hlavným trénerom mládeže FC Liverpool. Nechýba ani olympijský seriál, tentoraz venovaný hádzanárskym medailistom z Prešova. Bohatý servis a športové aktuality z celého regiónu sú samozrejmosťou.

Tou je aj časopis Fotelka s podrobným televíznym programom.

Info: http://presov.korzar.sme.sk/c/8215786/presovske-noviny-pisu-o-prevrate-v-mestskom-zastupitelstve.html

Foto autoriek kníh: archív

Z ďalších titulov MY na východe:
http://humenne.korzar.sme.sk/c/8215973/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html
http://michalovce.korzar.sme.sk/c/8215976/zemplinske-noviny-dnes-o-tom-co-priniesol-zivot-v-regione.html
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/8216027/s-novinami-spisa-zadarmo-na-dohodu.html

 
7.7.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3397 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS