dnes je Štvrtok - 28. marec 2024 - Soňa | zajtra Miroslav

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Prešovské noviny 19 - 2016

Čo sa bude a nebude môcť stavať po zmenách Územného plánu mesta Prešov? Tejto téme sa venuje najnovšie vydanie týždenníka Prešovské noviny.

Ktoré pripomienky občanov a inštitúcií budú zapracované v územnom pláne, menenom po dlhých rokoch, sa dočítate v Prešovských novinách. Číslo 19/2016 je v predaji od 17. mája do nasledujúceho pondelka.

Týždenník prináša informácie z okresov šarišského regiónu. Aj zo sveta športu. Prešov na volejbalovom tróne vystriedala Nitra a tréner Šalata sa rozlúčil výborným, no smutným striebrom. Bardejovský hokejový klub sa neprihlásil do ligy, otázne je aj pôsobenie toho prešovského. A nechýbajú ani informácie z futbalovej kuchyne, prognózy budúceho ročníka futbalových ligových súťaží či podrobný servis.

Na Nábrežnej komunikácii pribúdajú dopravné nehody, sú tam kolízne body. Veľkú analýzu mieste, kde aj teraz došlo k smrteľnej dopravnej nehode, prinášajú Prešovské noviny a je jasné, že doprave sa budú venovať stále. Je neuralgickým bodom Prešova a celého regiónu.

Ďalej v týždenníku nájdete glosy, fejtón Očami Katky, aktuálne správy z Prešova, Sabinova, ekonomiky, či o tom, čo s mačkami vo Svidníku. Čierna skládka odoláva, breh chcú spevniť všetci. Viac o tejto kauze z Bardejova čítajte v Prešovských novinách, takisto aj informácie o novom múre, ktorí chystajú vodohospodári.

Vo Víťazi sa nachádza jedna z najstarších svätyní v regióne, kostol sv. Ondreja, viac sa o ňom dozviete v pravidelnom seriáli. V čísle nájdete aj rozhovor s Erikom Wittnerom, gitaristom, ktorý hráva s rockovou kapelou Vivaldiho a ďalších velikánov, príbeh Lukáša Fertaľa, mladíka, ktorý s pinzetou tvorí miniatúry. V Kendiciach spomínali na rodáka Jána Komu, viac čítajte v týždenníku.

Do Prešova príde Megadeth a jeho líder David Mustaine zosobňoval heslo sex, drogy a rock'n'roll. Svojich démonov sa zbavil, jeho podrobný príbeh nájdete v Novinách špeciál, kde sú aj strany počasie, krížovka, auto-moto, deťom či relax. Nechýbajú správy o zdraví a ďalšie zaujímavosti. Súčasťou týždenníka je aj televízny časopis Fotelka.

Info: http://presov.korzar.sme.sk/c/8189613/presovske-noviny-co-sa-dostalo-do-uzemneho-planu.html
Humenské noviny: http://humenne.korzar.sme.sk/c/8189567/humenske-noviny-noviny-o-vas-a-pre-vas.html

 
18.5.2016 | Pridal: Michal Frank | Iné | čítané: 3009 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS