dnes je Nedeľa - 22. október 2017 - Sergej | zajtra Alojzia

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Pasta al Tartufo

Hľuzovka patrí medzi vychýrené pokrmy. Chutná je s cestovinami. Pasta al Tartufo. Cestoviny s hľuzovkou.

Mal som to šťastie, že mi kolegyňa Stela doniesla hľuzovku vo fľaštičke a mohol som si ju vyskúšať ukuchtiť. Dosť dlho som sa bál. K receptu mi chýbal hľuzovkový olej, robil som to bez neho (trochu chýbal), ale nedávno som kúpil v jednom z reťazcov (K.). Sporadicky ho mávajú, preto takú chvíľu nepremeškajte.

Potrebujeme:
cestoviny Tagliatelle
(môžu byť aj iné – fettuccine...)
parmezán, maslo, smotanu na varenie, soľ a hľuzovku čiernu (biela je pridrahá)
i hľuzovkový olej.

Postup:
Cestoviny uvaríme klasicky, na panvici roztopíme maslo. Niekto môže dať nakrájanú šalotku, ja som nedával, dal som priamo hoblinky z hľuzovky. Potom som pridal nastrúhaný parmazán a smotanu, chcelo to ešte kvapku oleja, ale nevadí. Všetko som premiešal, osolil, ešte chvíľku povaril na miernom ohni a to je celé.

 
8.4.2016 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 1346 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS