dnes je Nedeľa - 17. december 2017 - Kornélia | zajtra Sláva, Slávka

frenky.sk - homepage of Michal Frank

 

Vrtuľky v paradajkovo-smotanovej omáčke

Klasický recept na cestoviny, ktorému dominuje korenie, namiešané podľa ľubovôle, huby vytiahnuté z mrazničky a výborná kombinácia paradajkového pretlaku a kyslej smotany.

Potrebujeme:
cestoviny - vrtuľky (fusilli), štvrť masla, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 2 špekáčiky, huby (z mrazničky, lesná zmes, pol téglika), paradajkový pretlak, 1 téglik kyslej smotany, zelerovú vňať, provensálske korenie, saturejku, soľ, chilli krúžky, kayenské korenie, červená paprika, parmezán na posypanie.

Postup:
V hrnci v osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny (podľa návodu, najlepšie al dente, oni ešte dôjdu neskôr). Medzitým si na panvici zohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, premiešame, pridáme na kocky pokrájané špekáčiky (vo vegetariánskej verzii byť nemusia) a opláchnuté huby. Osolíme, okoreníme, pridáme najrájanú zelerovú vňať (nemusí byť) premiešame a dusíme na miernom ohni cca 20 minút. Keď sú huby mäkké a mäso tiež, dodáme paradajkový pretlak, červenú papriku (nesmie sa dávať do horúceho, lebo zhorkne a zhnedne), premiešame, následne dáme kyslú smotanu a znovu dobre premiešame. Do panvice pridáme prepláchnuté cestoviny, poriadne premiešame a môžeme nechať ešte 5 minút zakryté dôjsť na malom ohni. Na vrch pred podávaním nasypeme nastrúhaný parmezán.

 
29.1.2016 | Pridal: Michal Frank | Recepty | čítané: 1497 krát | Zdieľať |  
Strecha
Michal Frank
Michal Frank facebook

© Copyright 2000 - 2010 Michal Frank
Design & engine by Vádium s.r.o. 2010 | powered by Tesmur:CMS